10 utlandsresor på 10 månader – min lilla miniglobetrotter 

För drygt 5 månader skrev jag en artikel om att min lilla bebis hade hunnit med 5 utlandsresor på 5 månader  och jag lekte med tanken att vid 10 månader borde han ha hunnit med 10 resor utomlands. Och det har han. Egentligen skulle det ha varit en till resa till Tyskland i november, men den fick vi tyvärr ställa in. . .

 

Min miniglobetrotter har fått se världen med stormsteg – i alla fall Europa.

 

1. Riga – Lettland 

Hans allra första resa utomlands gick till Riga på en Sparesa. Då var han nästan 2 månader. Han skötte sig galant åt eller sov mest. Huvudsyftet med resan var att besöka Rigas 5 stjärniga Espa Riga, men vi hann även med flera bra restauranger och sightseeing i den vackra staden.

2. Kreta – Grekland 

Hans andra resa blev sommarens charter resa två veckor till Kreta för hela familjen. Vi bodde på en fantastisk resort – Sunwing Makrigialos Beach och bara njöt av sol, bad, god mat och kvalitetstid hela familjen i två veckor. Kreta bjöd på strålande väder varje dag.

3. Budapest – Ungern 

Hans tredje resa blev en storstadsresa igen. Denna gången till Ungerns huvudstad Budapest.  Dryga 3 månader och var hur glad som helst sov sig igen middagsbesök på både Michelin- guiden  restaurang Cyrano och världens vackraste café – New York Café .

4. Puerto de Soller – Mallorca 

Hans fjärde resa på 5 månaders dagen fick gå till vackra Spanien och Mallorca . Här väntade sol, bad, god mat och åter igen en Sparesa för mamman som fullkomligt älskar Spa. Ludwig trivs som fisken i vattnet på stranden och badar för andra gången i havet.

5. Gran Canaria – Spanien 

Spanien är ett av mina favorit resmål. Gran Canaria blev det resmålet som lockade oss mest i sluter av oktober. Vi valde igen att bo på en barnvänlig resort Sunwing Arguineguin Seafront. Jag älskar när det är enkelt och bekvämt när man reser med barn. Bra pooler nära till havet och många aktiviteter för barnen. Ännu en sol, bad och härlig resa med barnen.

 

6. Österrike – Alperna 

Årets första utlandsresa för oss gick till Österrike och närmare bestämt den familjevänliga och mysiga alporten Kleinarl. Den resan slog ihjäl alla myter om att man inte kan åka med bebis till Alperna. eller på en skidsemester. Det gick verkligen hur bra som helst att resa med Ludwig. Självklart åkte vi inte skidor allihopa tillsammans. Men vi turades om och åkte med sonen om dagarna och sedan kunde vi ta Ludwig i vagnen och åka upp i kabinliftarna till toppen och avnjuta en god lunch i backen och njuta av den fantastiska utsikten. Året kunde inte ha börjat bärrre och vi fick verkligen mersmak för både Österrike och Alperna.

7. Helsingfors – Finland 

Nästa resa blev en weekend till Helsingfors med MATKA båten / Viking Line för att gå på den stora resmässan Matka son årligen hålla i Helsingfors. Jag och Ludwig reste ensamma, men fann trevligt sällskap ombord på båten. Så det var tre riktigt trevliga dagar med en dag i Helsingfors på mässan. Blott 8 månader på sin 7:e resa och han skötte sig som alltid exemplariskt.

8. Puerto Rico – Gran Canaria – Spanien 

I februari blev det en favorit i repris – Gran Canaria. Jag har sagt det förr, jag älskar Gran Canaria och ännu mer efter denna resan. Det blev en tjejweekend igen med fokus på spa, sol, bad och god mat. Han är bara 8 månader men trivs som fisken i vattnet i mitt och min Väninnas sällskap. Gran Canaria är verkligen barnvänligt och denna gången bodde vi på mysiga och familjevänliga Marina Suits.

9. Helsingfors – Finland

 

I mars åkte vi hela familjen på en mysig Sportlovskryssning med Viking Line till Helsingfors och besökte Sealife. Lilla Ludd tyckte det var så mysigt och få se på livet under havets yta. Åka på kryssning med barn är verkligen en enkel, bekväm och mysig resa. Allt finns under samma tak.

10. Bangtao – Thailand 

Hans 10:e utlandsresa som till och med gick över på hans 10 månaders dag gick till andra sidan jordklotet och närmare bestämt till  barnvänliga Thailand. Han älskar att bada och krypa omkring i sanden på stranden. Han lärde sig äta ris och allmänt njöt av livet.


Nu längtar Ludwig efter sin nästa resa som förmodligen blir i maj. Lite oklart ännu. Men till sommaren har vi en resa inbokad i alla fall hela familjen.


Med detta inlägg vill jag återigen påpeka att våga res med din bebis. . Ingenting är omöjligt. Glöm bara inte bort eventuella Vaccinationer och rådgör med ditt BVC innan resan. Några smarta Packtips är alltid välkommet, men uppdaterar mer inom kort.

Vart går din nästa resa?

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.