Höstlov på Tolv Stockholm

Tolv Stockholm

Tolv Stockholm – Sveriges största nöjesarena

En mulen och regnig höstlovsdag passar det väl inget bättre än att ta en heldag på Tolv Stockholm som är Sveriges största nöjesarena. 

På Tolv Stockholm finns verkligen alltid något roligt att göra. Här har de samlat  7444  kvm aktiviteter, god mat, dryck och upplevelser för alla sorters sällskap under ett och samma tak. 

Lunchbuffé på O’learys

Vi kom till Tolv Stockholm lagom vid lunchtid och åt deras  lunchbuffé som var över förväntan. De serverar tydligen alltid Dagens kött, fisk och vegetariskt som tillagas och serveras av kock på plats. Sen har de självservering av potatis, pasta, ris, grönsaker, en gedigen salladsbuffé och nybakat bröd. Även måltidsdryck, kaffe, te och kakor ingår i ynka 125 spänn per person. 

Populära barnbuffén
Barnen åt lunch från deras barnbuffé som kostade lika mycket. Men de kunde naturligtvis också äta så mycket de orkade av chicken nuggets, hamburgare, pannkakor, pommes, nachos och mycket mer. Sedan fanns en frys med strutglassar till dessert.

 

Jag riktade in mig på en massa goda grönsaker, rotfrukter och fisk. 

Allergi anpassad kost

Det var heller inga problem med att få mat som min yngsta son gillade. Han är ju väldigt allergisk mot mjölkprotein och ägg. Men han fick en vegansk cheesburgare med vegansk majonäs och sedan åt han en massa pommes med bacon och grönsaker som han älskar. Till dessert fick han sorbet istället. Så han var hur nöjd som helst. 

 

Ansiktsmålning
I anslutning till restaurangen hade de ansiktsmålning för  barnen mellan kl.13-16.

Massor av roliga aktiviteter

Här finns en uppsjö av en massa arkad- och flipperspel! I hela event centret hittar man fler än 50 olika spel. Det är förmodligen Stockholms största spelhall med både nya och klassiska titlar.

Det kostar från 10 kr per spel. Spelen startas med polletter som du köper i automater med sedlar eller kort. Det finns även bankomat på plats.

Rabattkupong 50 SEK
När man åt deras barnbuffé fick man en rabattkupong för varje barn med 50 SEK att använda till aktivitet. Vilket var riktigt bra och smart. 

 

Köra bil och motorcykla och tävla mot varandra blev naturligtvis också en höjdpunkt. 

Tro det eller ej, men lillebror lyckades vinna över storebror några gånger också. Han är med andra ord inte så liten längre. Det är så himla kul att man numera kan hitta på en massa skoj med dem tillsammans. Trots den stora ålders skillnaden så har de verkligen roligt tillsammans. 

Tolv Stockholm har verkligen aktiviteter som passar såväl stora som små. Killarna och jag kunde göra det mesta tillsammans, vilket var så roligt. 

Skjutarspel är ju inte min favorit. Men de hade skoj!

Super Mario

Super Mario är nämligen min favorit sedan jag var liten och hade ett Nintendo. Så Mariokart blev en favorit hos båda killarna. 

Minigolf & Bowling

Det finns också många andra roliga aktiviteter som minigolf, bowling, dart, fotbollsimulator och mycket annat. Men vissa saker får man boka en tid till och betala vid entrén. Denna dagen fokuserade vi på lite andra spel. 

ÖPPETTIDER

Hitta hit

Tolv Stockholm

Arenavägen 69, Stockholm, Tele 2 Arena

Vi tog bilen och parkerade i Arenagaraget, vilket kostade 60 kr fram till kl 18.00

Annars kan man ta T-banan till Globen. 

 

Tips på andra museum i Stockholm

Halloween på Gröna Lund

6-tips på trevliga museum i Stockholm 

Stadsmuseet

Paradox Museum Stockholm

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *