Kryssning med nya Finncanopus

finncanopus

Finncanopus är Finnlines nyaste fartyg

I söndags morse kastade vi loss med Finncanopus för en 20 timmars kryssning, som är Finnlines senaste kryssningsfartyg.  Det blev en tidig morgon, men vi var alla laddade för en kryssning, eftersom det var så länge sedan vi var på en kryssning. Det är också alltid roligt att kryssa med ett nytt fartyg som vi aldrig har kryssat med tidigare. 

En trevlig 20 timmars kryssning med nyrenoverade Finncanopus

Finncanopus är Finnlines nyrenoverade fartyg som man kan åka linjen Kapellskär-Långnäs-Nådendal mellan Finland och Sverige via Åland. Här får man uppleva äkta havs- och skärgårdsanda, på ett hållbart sätt. Finncanopus hade sin jungfruresa från Kapellskär den 16 februari 2024 och är ett kanske inte så känt fartyg ännu.

Resor i nivå med kryssningsupplevelser

Finnlines nya ropaxfartyg i Superstar-klassen Finnsirius och Finncanopus har fått sina namn efter de klarast lysande stjärnorna på natthimlen och kommer i hög grad att förbättra reseupplevelsen för Finnlines passagerare.  Ropaxfartyg innebär att fartyget kan frakta både passagerare och last. Fokuset från början är egentligen lastfartyg, men numera är det renoverat och har moderna hytter, utrymmen, fina restauranger, spa, lekrum och taxfree.

Lyxiga till enkla prisvärda hytter

Fartyget har flera olika hyttkategorier; allt från enkla billigare kompakthytter till hytter med plats för sex personer och lyxiga sviter.  Vill man lyxa till det lite extra ska man definitivt boka deras svit med både jacuzzi och bastu och man har stora fönster och har första parkett till skärgården när man kryssar.  


Vi hade bokat en utsideshytt med fönster (på ovan bild), men toaletten fungerade inte i vår hytt, så vi fick flytta in i hytten bredvid som var en lyxigare familjehytt, med en dubbelsäng och en våningssäng istället. 

Barer

Ombord på Finncanopus finns det ett flertal olika barer och restauranger för att njuta av god mat och dryck. I baren gör de ett par signatur drinkar som är signerad en känd bartender och har även mycket annat gott. 

RestaurangerEller varför inte bara äta lite tapas ifrån deras barmeny. När jag var på deras VIP event i februari, åt jag av deras goda tapas från baren. 

Lyxig skärgårdslunchbuffé 

 Deras skärgårdslunch är verkligen att rekommendera. Här finns ett urval av skaldjur, fisk, skagenröra, charkuterier, sallader, olika varmrätter, ostar, kex, desserter och godis. Utbudet kändes fräscht och exklusivare. De fyllde hela tiden på buffén så att allt var fräscht. I Skärgårdsbuffén ingår vin, öl eller juicer. Önskar man hellre äta a la carte finns naturligtvis också den möjligheten.

 

Jag som älskar skaldjur, ostar och vitt vin njöt verkligen av det. 
Killarna i familjen siktade in sig mer på kött, charkuterier och desserterna!
Supergod glasstårta. De hade några få desserter, men goda. Till min son hade de såklart glass utan mjökprotein och ägg. 

Besök hos kaptenen på bryggan

Vi fick också det stora nöjet att hälsa på hos Kaptenen uppe på bryggan. Det är verkligen en häftig upplevelse och få se allt.  De berättade att det mesta styrs ju med radarn, men de är ju alltid två som sitter och kör. 

 

Yngsta sonen imponerades av det häftiga fönstret där man fick känslan av att man står direkt på havet. Den fick vi förklarat att den används när de ska lägga till i de olika hamnarna, så att båten inte slår i när de lägger till. Det är alltid spännande att få se hur de kör de stora fartygen och hur det ser ut. 

Lekrum med bollhav

I anslutning till baren och nära restaurangen fanns ett jättefint och fräscht lekrum. Här fanns ett bollhav med rutchekana, en mindre klätterställning och andra roliga saker. 

Lekplats utomhus

De hade även en rolig lekplats utomhus på samma dag som relaxavdelningen. 

Höyry Spa

Ombord på fartyget har de lyxiga Höyry Spa för den som älskar avkoppling och spa. Det är verkligen den perfekta spaavdelningen för välbefinnandet. Här kan man starta dagen med att besöka gymmet eller ett yogapass. Därefter går man vidare in på spaavdelningen där man hittar flera jacuzzis och tre olika bastus. Här har man en magnifik panoramautsikt över Skärgårdshavet sträcker sig längs hela spaet.

En härlig upplevelse i spaet är utomhuspoolen, där du kan beundra skärgårdslandskapet som glider förbi oavsett väder. Ösregn eller strålande sol, så är det härligt att krypa ner i den varma utomhus jacuzzin.  I spaets bar serveras uppfriskande drycker och snacks. Har man glömt sina badkläder, så finns även här ett trevligt utbud av snygga badkläder.

En härlig upplevelse i spaet är utomhuspoolen, där du kan beundra skärgårdslandskapet som glider förbi oavsett väder. Ösregn eller strålande sol, så är det härligt att krypa ner i den varma utomhus jacuzzin.  I spaets bar serveras uppfriskande drycker och snacks. Har man glömt sina badkläder, så finns även här ett trevligt utbud av snygga badkläder.

 

Konferens möjligheter

Det finns konferensrum och stora lounge faciliteter för dem som behöver jobba eller kanske åker på en konferensresa. En riktigt trevlig ljus fräsch lounge och fina moderna konferensrum.

Shopping

För den shoppingsugna har de taxfreebutik med trevliga erbjudanden på tullfria varor. Det fanns även en hel del snygga kläder, smycken och andra accessoarer att shoppa.

Res med Finnlines

Vill man ut och kryssa med Finnlines, så bokar man det enklast på deras hemsida; Finnlines. 

Önskar du inspiration till kryssningar?

Jag har en kategori som heter just kryssningar, om du önskar inspiration till kryssningar.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *