Forn- och naturstig i Täby Prästgårds Naturreservat

I Täby Kyrkby i närheten av just Täby Kyrkbystation finns en trevlig forn- och naturstig. Den slingrar sig delvis genom naturreservatet Täby prästgård. Längs stigen, vid de tydligaste fornlämningarna, finns flera  informationsskyltar där man kan läsa om hur människorna i forntidens Täby levde. Riktigt spännande och intressant. Man får också veta mycket om naturen i området, på de skyltarna som finns längs forn- och naturstigen. 

Dryga 3 km lång naturstig

Forn- och naturstigen är ca 3,5 km lång om man följer stigen och skyltarna. Om jag minns rätt promenerade vi förbi 19 olika skyltar med informationstexter.

Det var både lärorikt och intressant. 

Mysigt med fika i naturen

För oss var det årets första skogsutflykt på faktiskt 2022 års första dag. Vi hade med oss lite go´fika som vi satte oss ner i naturen och avnjöt.

Det smakar alltid gott med kaffe i kall vinterdag utomhus, även fast det inte var någon snö i Täbytrakten. 

 

Hitta hit

Med Roslagsbanan från Östra Station (T-banehållplats Tekniska Högskolan): Ta Roslagsbanan till Täby Kyrkby. Vid stationen finns en informationsplansch med karta.

Med buss från Danderyds sjukhus (T-banehållplats Danderyds sjukhus): Ta buss 610 eller 611 till hållplats Hagmovägen. Gå sedan Midgårdsvägen och följ den till Täby Kyrkby station.

Med bil från Stockholm: Kör E18 norrut och ta av på väg 264 mot Täby Kyrkby.

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *