14-årig bröllopsdag – Mitt drömbröllop på Mauritius

14 år – Elfenbensbröllop

Tiden flyger ordagrant förbi i mitt eller vårt liv. Idag är liksom dagen D. Vår bröllopsdag. Vi har varit gifta i hela 14 år. Det känns ju som en evighet. Men med tanke på att äldsta sonen vuxit om mig, och vi gifte oss året innan han kom till världen, så är det ju inte så konstigt. 14 årig bröllopsdag heter också Elfenbensbröllop. Så idag firar vi alltså det. Alla bröllopsdagar har ett namn, och enligt gammal tradition ska mannen ge sin hustrun en gåva av just detta material. I dag är det lika vanligt att även kvinnan ger mannen en gåva på bröllopsdagen.

Drömbröllop på Mauritius

För oss var det verkligen ett drömbröllop på stranden på Mauritius. Det blev precis som vi ville ha det. Vi vaknade till en morgon med strålande solsken, vi skred fram på en vit mjuk kornig sandstrand med turkos blått hav i bakgrunden. Vi hade båda vita brudkläder på oss. Och våra närmaste och käraste var med oss på resan som bevittnade vigseln. Litet, intimt, mysigt och väldigt romantiskt!  Vilken reslängtan jag fick nu till Mauritius. Drömmen vore ju att ta pojkarna dit någon gång och resa dit hela familjen. En dröm som jag hoppas går i uppfyllelse någon gång. 

Fira bröllopsdag

Att fira bröllopsdagar tycker jag är jätte viktigt att fira. En dag att speciellt ägna sig åt varandra och ett tillfälle att uttrycka kärlek för varandra. Vi brukar fira på olika sätt. Många gånger med en resa utomlands, staycation i Sverige eller en bara en riktigt god middag och champagne. Men ibland passar det liksom inte in just den aktuella dagen. I år är det en helt vanlig torsdag och det passar inte riktigt in att fira för oss ordentligt idag. Men jag har som alltid storslagna planer, och firandet kommer att bli av. Men är just nu lite hemligt! Jag överraskar naturligtvis maken med en liten weekend, men en hemlig sådan.

Hur gör man enklast för att gifta sig utomlands?

Att gifta sig utomlands krävs relativt mycket planering. I alla fall i vårt fall när vi valde en borgerlig vigsel på stranden på Mauritius som även blev giltig i Sverige efteråt. Man får skicka en massa papper, passkopior, papper ska stämplas för att bli giltiga och det kostar en slant extra.

Ett enklare och billigare sätt är såklart att gifta sig borgerligt i Sverige innan eller kanske till och med på Arlanda innan man reser iväg. Då slipper man allt pappersarbete som vi höll på med i flera månader innan vår vigsel på Mauritius. Så kan man bara ha själva ceremonin utomlands. Så har flera av våra vänner gjort som också gift sig utomlands. För ett par år sedan var jag med i Aftonbladet Morgon TV och pratade om just hur man går tillväga för att gifta sig utomlands. Se TV-klippet här om du är mer nyfiken eller intresserad.

Har du funderat på att gifta dig utomlands? Do it! Du kommer aldrig att ångra dig.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *