Afternoon Tea på Villa Godthem

Afternoon Tea på Villa Godthem på vackra Djurgården


Varför inte lyxa till vardagen med att avnjuta av en riktigt god och trevlig Afternoon Tea ute på vackra Djurgården på Villa Godthem.

Klassisk svensk gastronomi i unik miljö


Ute på idylliska Djurgården, men ändå i nära anslutning till storstadens puls, ligger Villa Godthem. Det är en unik grosshandlarvilla i schweizerstil som är från slutet av 1800-talet. Det är det klassiska restaurangköket som är Villa Godthems riktiga själ.

Historia

Villa Godthem är en som ovan nämnt en unik grosshandlarvilla och före detta privatbostad som stod klar 1874. Den byggdes dock  som en gåva av hängivna beundrare till den kända operasångaren Carl Johan Uddman. Historien berättar att den voluminöse Uddman för ovanlighetens skull promenerade hem från Operan en kväll och när han väl kom in i hallen utbrast han flåsandes ”Jag har GÅTT-hem!!!” – därav namnet. Sedan Stockholmsutställningen 1897, har Villa Godthem fungerat som restaurang.

Trevligt ställe att fira på 

Jag passade faktiskt på att fira livet lite dagen till ära. Det hände en väldigt bra  och rolig sak för mig igår nämligen. 

Afternoon Tea

Villa Godthem är också kända för deras populära och välkända Afternoon tea, som de serverar. Varför inte ta en härlig promenad runt Djurgården och sedan njuta av en mängd härliga kaffe- och teblandningar, smörgåsar, sötsaker och kanske till och med lyxa till det med ett gott glas champagne.

Afternoon tea serveras alla dagar mellan kl. 12.00-17.00, men måste förbokas dagen innan.

Om man önskar Glutenfritt, laktosfritt eller vegetariskt, så kan de såklart ordna med det.

Priset ligger på från 395 kr

Goda smörgåsar och sötsaker

I Afternoon tea ingår ett trevligt urval av små smörgåsar och sötsaker. De små smörgåsarna som serverades var Smörgås rökt lax, Brioch med Västerbottenost, Gurka och Krasse, Klassisk Skagen med löjrom, och två olika sorters hemma gjorda Scones, en vanlig och en med russin. Till Sconsen serverades frukt och citroncurd, sylt, smör och vispad grädde.

Sötsakerna som serverades var Chokladmousse, Citron Cupcake, Passionsfruktbavaroise, Chokladtryffel och Amarettokaka.

Jag drack ett fantastiskt gott Rooibos Jordgubb och grädde rött te som var smaksatt med rooibos, naturlig arom, jordgubbsbitar Rooibos med en fyllig smak av jordgubbar och grädde och naturligtvis ett gott glas bubbel.

Hitta hit

Rosendalsvägen 9,
Djurgården,  Stockholm

 

Andra tips på trevliga restauranger

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Snart är uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *