JNcQUOI Asia – Trendig restaurang i Lissabon

JNcQUOI Asia

JNcQUOI Asia

JNcQUOI Asia är en av Lissabons populäraste restauranger. Här måste man boka bord i god tid innan för att få ett bord. Vi lyckades knipa ett bord här på torsdag kvällen när jag kom till Lissabon.

JNcQUOI Asia har en meny som är inspirerad ifrån Indien, Thailand, Kina och Japan i kombination med Portugals mat.  Så här erbjuds alltså fyra typer av asiatisk mat: indiskt, thailändskt, kinesiskt och japanskt. Interiören erbjuder en trendig och levande atmosfär. Restauranger mittpunkt är draken som sätter tonen för en unik restaurang upplevelse.

 

Trendigt och trevligt

Man märker att restaurangen är populär bland alla möjliga nationaliteter har hittat hit. Vi har ett bord en torsdagskväll sent tycker jag.  21:45 sittningen. Men ändå är det fullbokat och så fort någon går fylls restaurangen på med nya gäster. 

Min väninna har nyligen fyllt 50 år, så vi passar på att firar henne med både god mat och dryck. Eftersom vi båda har rest runt i Asien ett flertal gånger, så känns denna restaurangen så mitt i prick. Precis den maten som vi verkligen älskar. 

Förrätter

Till förrätt beställer vi in olika sorters sushi, sashimi,  vegetarisk sushi och jättegoda dumplings. Allt vr snyggt upplagt och smakade väldigt gott. 

Varmrätter

Till varmrätt beställde jag in asiatisk kyckling och nudelrätt med massa fräscha grönsaker. 

Medan min väninna hellre ville ha en kötträtt med asiatisk touch naturligtvis och ris. 

Dessert

Desserten var något riktigt outstanding. En hasselnötskaka med två olika sorters choklad, som var så himla god. 

Bar Ganda

Bar Ganda är restaurangens bar. Här tar man med fördel en drink innan maten. Här finns ett stort urval av olika sorters cocktails att avnjuta innan det är dags att slå sig ner för en trevlig middag. Med andra ord det helt perfekta stället att starta kvällen på.  

Namnet Ganda som baren heter kommer från  Lusitanos, som var den första noshörningen som berörde marken i Europa och som har förevigats i baren. 

Man kan inte boka plats i baren, utan det är vara drop in. 

Hitta hit

JNcQUOI Asia

Avenida da Liberdade, nº 144,

Lisbon, Portugal

 

Andra tips till Lissabon

3-trevliga takbarer i Lissabon

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *