Jul inspirerad middag på Swing by Golfbaren

swing by golfbaren

Jul-inspirerad middag på Swing by Golfbaren 

Första Advent är kommen och vi smygstartade vårt Advents- och Julfirande på Swing by Golfbaren igår med en jul-inspirerad middag. 

Här serveras ett trevligt julbord i form av delade rätter med smaker av det bästa från Amerika blandat med deras klassiska svenska julsmaker. Det är verkligen en social julsittning i sann 30-talsanda där man äter goda juliga rätter till bords och njuter av sitt trevliga sällskap. 

Minigolf

Vi började såklart eftermiddagen med en runda minigolf, innan middagen.  Swing by Golfbaren har en minigolfbana med 12 hål på övervåningen.  Banan är varierad med roliga utmaningar. Vågar jag ens säga att min yngsta son vann. Han är super duktig på minigolf och lyckades redan slå i hole-in-one på första banan och imponerade många sällskap på plats. Han hade även sett fram mycket mot dagen, för han pratar ofta om vårt första besök på Swing by Golfbaren förra hösten. Så det var verkligen på tiden att han fick bestämma helgens familjeaktivitet!

Trevliga bubblor

Efter en runda minigolf tog vi ett glas bubbel innan det var dags för att äta deras jul inspirerade middag. 

Kalla Julbordet

Det kalla julbordet serveras på riktigt stora och välfyllda plankor. De bestod av en planka med olika sorters kallskuret och en med olika sorters fisk. Det serverades alltifrån sillinläggningar med löksill smaksatt med lime och hibiskus och senap- och pepparrotssill till gravad lax med timutpeppar och passionsfrukt, rökta räkor som var riktigt gott. På den andra plankan fanns det goda korvar, skinkor, rostbiff och paté. Till allt detta var det goda tillbehör som lyfter den övriga julmaten

Varma Julbordet

Deras varma julbord bestod av olika varmrätter som hörde till julbordssittningen, men kanske inte de vanliga traditionella rätterna som brukar serveras på julbordet. Utan de serverades hängmörad short-rib som var marinerad i chili och massa goda örter. Short-ribsen var bakade i 14 timmar, så de var verkligen extra mört och gott. Till detta serverades det hasselbackspotatis och en riktigt god vintersallad som var ett generöst vegetariskt fat med ugnsrostade betor, kål och pumpa som toppades med vinteräpple och gorgonzolakräm. En touch av det traditionella julbordet var deras smörstekta köttbullar med gräddsås, smaksatta med Bourbon och picklade tranbär. Galet gott och snyggt upplagt. 

Desserter & Julgodis

Efter den goda julmiddagen serverades ett gigantiskt dessertbord. Här fanns alltifrån olika sorters ostar med marmelad till pepparkaksspread, äppelkaka, chokladmousstårta som var galet god till italiensk maräng och en massa goda julgodis. Ischoklad, knäck, fugde, skumtomtar och mycket annat gott. 

Allergivänligt

Min yngsta son är ju väldigt allergisk mot mjölkprotein, ägg, fisk och skaldjur. Men han fick som ett alldeles eget julbord. En tallrik med kallskuret som han gillade. Främst goda skinkor. Sedan fick han köttbullar och potatis till varmrätt och äppelsorbet till dessert. Jag gillar verkligen när de gör allt för att hitta fina alternativ för allergiker. 

Boka Julbordet

Passa på att boka Julbordet innan det blir fullbokat. Perfekt för familjen, släkten eller kanske med kollegorna eller vännerna en tisdag kväll.

Hitta hit

Swing By Golfbaren, Surbrunnsgatan 46, 

Stockholm Närmaste T-bana är Odenplan eller Tekniska Högskolan

 

Tips på andra Julupplevelser

Jag har en kategori med Julupplevelser för den som älskar att gå på Julskyltning eller Julbord. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *