JNcQUOI Avenida – En Michelin Guide restaurang i Lissabon

JNcQUOI Avenida

JNcQUOI Avenida

Lissabon har flera Michelinrestauranger och JNcQUOI Avenida är en av dem. En riktigt bra och trevlig restaurang. 

JNcQUOI Avenida ligger i den del av den ikoniska Tivolibyggnaden där gammalt möter nytt. Här har de behållit högt i tak och en elegant men ändå modern inredning som skapar en sofistikerad atmosfär. Restaurangen JNcQUOI Avenida lyfter fram det portugisiska köket och internationella bästsäljare, alltid med en överraskande twist.  

JNcQUOI Avenida finns med som en av Lissabons 52 Michelin Guide Restauranger och är ett väldigt lyxigt och trevligt restaurangval. 

 

Inredningen är väldigt stilfull. Alltifrån porslinet, glasen, servetterna. In i minsta detalj är allt super fint, för att inte tala om den fantastiska servicen. 

 

Vi fick ett trevligt fönsterbord och man sitter bekvämt både avskilt bland härliga växter i sköna soffor eller stolar. 

Hela restaurangen insuper en trendig och stilig restaurang som verkligen är Top Notch!

Förrätter

Till förrätt åt vi en varsin Burrata med hummer. Det var riktigt gott. Jag har faktiskt aldrig ätit en Burrata i kombination med hummer, men dessa smakkombinationer fungerade väldigt fint tillsammans. 

Till Hummer Burrata med Hummer drack vi derass goda vita portugisiska husvin som passade fint till både förrätterna och varmrätterna.

Varmrätter

Till varmrätt delade vi på deras  Grillade Tigerräkor i vitlök med deras hemma gjorda ris och även en Ceviche med Sebass i lime med lök, avocado, lök, chili och koriander. 

 

De serverade såklart maten på ett snyggt och stilfullt sätt och berättade om de olika smakkombinationerna. 

Desserter

Efter middagen kommer de in med en stor bricka med alla desserter. De ser alla extremt välgjorda och goda ut och de frestas enormt. Ett väldigt smart sätt att sälja in desserter på. För man blir ju definitivt mer sugen på en dessert när man ser desserten än om man läser om den. Här fanns alltifrån olika sorters pajer till hallon mousse bakelser och choklad desserter. Man ville ju nästan testa en sked från varje dessert för de såg så goda ut. 

Coolaste toaletten i Lissabon

JNcQUOI Avenida  lär ha en av Lissabons coolaste toaletter. Den ser ut som ett häftigt discorum med speglar överallt och en discokula i taket med färgglatt sken. 

Hitta hit

JNcQUOI Avenida

Avenida da Liberdade, nº 182-184,

Lisbon, Portugal

 

Andra tips till Lissabon

Jag har en kategori som heter just Lissabon som du bör spana in om du ska resa till Lissabon. 

Mitt fokus under resan var verkligen att äta och dricka gott. Men inom kort kommer såklart också en weekend guide om vad man bör se och göra i Portugals vackra huvudstad. Staden som verkligen överraskade mig till det positiva på alla sätt. Både trevliga restauranger, barer och en många vackra och trevliga sevärdheter och museum. 

3-trevliga takbarer i Lissabon

Restaurangtips i Lissabon

Can the Can

JNcQUOI Asia

Brunch på The One Palácio da Anunciada

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *