Restaurang Bonnie’s på Bank Hotel

Bank Hotel

Restaurang Bonnie´s på Bank Hotel

Restaurang Bonnie´s som ligger i Bank Hotel har en spännande och intressant historia. Bank Hotel uppstod 1910 som huvudkontor för Bankaktiebolaget Södra Sverige. Byggnaden ritades av arkitekt Thor Thorén och utformades som en djärv, modern tolkning av ett renässanspalats. Här blandades extravaganta jugendelement med traditionell styrka och soliditet som är kännetecknande för en banks huvudkontor.

Nu har de tunga bronsportarna på Bank Hotel, som påminner om byggnadens ursprungliga ändamål, mjukats upp med finare, subtilare designinslag – glastaket över den forna bankhallen, som nu är restaurang Bonnie’s, reser sig sex meter över golvet och låter ljuset flöda in över interiören och lysa upp den eleganta blå-gröna stuckaturen på de stöttande pelarna. När byggnaden renoverades för att inrymma hotellet har stor möda lagts ner på att bevara de ursprungliga funktionerna, men med en ny och modern touch.

Under det höga glastaket väcks den gamla bankhallen till liv med en kulinarisk upplevelse. Bonnie’s serverar en fantastisk internationell meny med noga utvalda och säsongsbaserade råvaror.

Njuta av den livlig atmosfären

Här kan man avnjuta en riktigt trevlig och utsökt middag under det häftiga höga glastaket i en modern och stilfullt inred restaurang.  Börja middagen  med att avnjuta ett glas bubbel eller en fördrink, medan du bara njuter av den härliga och häftiga interiören. Planera en lång middag här, för det är väldigt trivsamt.

Förrätter

Varför inte inleda middagen med en god Burrata med preserverad citron, pistage, citrus, salvia och Sparris med brynt smör hollandaisesås. Ett glas Riesling från Österrike är gott till det. Eller kanske en råbiff på Kalvtartar som serveras med sallad & tillagas vid bordet. Extra roligt att se hur de tillagar den.

Varmrätter

Till varmrätt kan kalventrecôte med vichymorötter, färsk lök, ättika & dill eller en Gös med Gnocchi, stuvad svartkål, mangold & spritärter rekommenderas starkt. Båda rätterna var supergoda. 

Smash the Piggy Bank

Missa sen inte deras kända dessert Smash the Piggy Bank med rabarberkompott & yoghurtglass. Desserten är tänkt för 4 personer. Men den var så god och går även att dela på två, om man är chokladälskare. Även denna dessert tillagas vid bordet och sedan får man den stora äran att slå sönder den fina chokladgrisen med en liten hammare till bords och vad som finns i den, blir en suprise!

  För att vara helt säker på att få ett bord här boka bord i tid så du kan njuta av den livliga atmosfären.

Galet god var denna desserten. Jag lovar att den var lika god som den ser ut!

La Voûte

Längst ned i Bank Hotel finner man det anrika bankvalvet La Voûte. Bankvalvet är idag den ultimata ytan för allt från konferenser till privata middagar och glamourösa fester – där endast fantasin sätter gränserna. Med detaljer bevarade från 1910 är La Voûte en viktig del av Bank Hotels historia.

Öppettider

Sön – Tor 17.00 – 00.00
Fre – Lör 17.00 – 01.00

Hitta hit

 Bonnie´s på Bank Hotel,

Arsenalsgatan 6, Stockholm

Önskar du tips på fler restauranger i Stockholm?

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringrna finns kvar ännu. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *