Sunwing Makrigialos Beach på Kreta 


Under vår två veckors härliga semester på Kreta har bo bott på Sunwing Makrigialos Beach. Detta är vår elfte familjesemester som vi väljer att bo på ett Sunwing Resorts. Vi har snart varit på alla deras anläggningar och man blir helt enkelt aldrig besviken. Vi har aldrig varit på just detta hotellet men det var verkligen över förväntan på alla plan. 


Till att börja med bara denna fantastiska havsutsikt som gjorde mig lugn och harmonisk bara vi kom till vår lägenhet. Vi bodde i en tvårumslägenhet med balkong med havsutsikt. Den har ett sovrum med super sköna sängar, ett vardagsrum med bäddsoffa där sonen sov och ett över pentry och toalett. 


En lagom stor lägenhet för oss och passar väldigt bra till en tvåbarnsfamilj eller trebarnsfamilj om man har en bebis med sig. Vi bodde i byggnaden Pallas Athina som låg närmast havet och miniland.  Sitta ute på balkongen och avnjuta morgonkaffet eller ett glas vin på eftermiddagen var verkligen som balsam för själen – helt outstanding. 


Poolområdet var stort och bestod av en större pool längst upp som var delvis djup. Sedan fanns det en till stor pool med vattenrutschebanor, en mellan pool till småbarn med en liten vattenrutschebana och slutligen en ännu mindre pool med solskyddstak. 

Det finns många olika lägenhetstyper. Valde man att bo i en Royal lägenhet i byggnaden Afrodite så kunde mam ha egen poolacess och havsutsikt. 
Vi hängde mestadels vid poolen med vattenrutschebanor eftersom sonen gärna åkte i dem. Eller var med på diverse vattenaktiviteter i poolen som Aquadisco eller Lollos vattengympa. 


Solsängar fanns det gott om och var aldrig något problem att få ett par solsängar och ett parasoll vid poolen. Det uppskattade jag mycket eftersom jag avskyr att ställa klockan på semestern och gå ut för att  paxa  solsängar. 


På varje sida om Sunwing Makrigialos  Beach finns en liten strand. Den ena sidan är lite mer tillhörande hotellet som ligger mellan Sunwing och Ocean Beach Club. Långgrund strand och väldigt barnvänlig. 

Att vakna upp till denna utsikt skulle jag gärna göra varje morgon. Det var en bra start varje morgon. 

Hotellets goda mat och grekiska restaurang utbud fick ni ta del av igår. 

Som ni märker har vi haft två helt fantastiska veckor på Kreta och Sunwing Makrigialos Beach och sannolikheten att vi åker hit igen är väldigt stor. 

Det enda minuset är bussresan från flygplatsen som tar närmare 2,5h. Men man åker en dryg timme och sen stannar bussen 20 min och den en dryg timme till sen är man framme. 


Inlägget är helt i privat regi av en privat semesterresa med egna bilder och text. I vår familj gillar vi att resa till Sunwing Resorts med Ving. 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Härligt ställe, bodde på Kreta varje sommar under min uppväxt och då brukade vi åka och bada där(smybadade i Ving-poolen ganska ofta) Stranden var långgrund och stenfri därför valde vi ofta att åka just dit och bada. På den tiden fanns det också en skandinavisk butik i källaren också där man kunde köpa Kalles och Marabou bland annat. Brings back memories!

  2. Har varit på Ving/OBC Makry-Gialos i 34 år! Mer behöver väl inte sägas! Jo ett ord- OSLAGBART!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *