White Marlin – Trevlig restaurang vid stranden i Sopot

White Marlin

White Marlin – Sopots trendigaste restaurang

White Marlin är kanske en av Sopots mest trendiga restauranger. När man går in på White Marlin, infinner sig sommarkänslan direkt. Det är ljust, somrigt, väldigt fint dukat med vackra snäckor som pryder borden.  Människorna som sitter på restaurangen är fint uppklädda och man får känslan att restaurang White Marlin måste man boka om man ska till Sopot. Så är det bara. Jag är glad och tacksam att vi hade bokat ett restaurangbesök här. För restaurangen är populär, väldigt populär. Det går snabbt tills den är fullsatt.

 

White Marlin har ett fantastiskt läge och ligger precis vid Sopots långa sandstrand. Vi får ett bord precis nära stranden med utsikt över havet. Riktigt njutbart!

Vi beställer in en varsin fördrink i väntan på maten. Innan maten serverar de olika sorters bröd och en hemmagjord färskost kräm toppade med oliver. Menyn är varierad och här finns alltifrån dagens fisk, skaldjur, kött till lite mer asiatiskt inspirerade rätter. 

Förrätter

Till förrätt åt maken Wasabiräkor med svarta sesamfrön som var fräscha och goda. 

Varmrätter

Vi blev sugen på asiatiskt denna kvällen och åt en varsin söt och kryddig kyckling med nötter och paprika med jasminris.

Medan äldsta sonen såklart ville ha en Black Angus biffburgare med picklade grönsaker, fräscha sallader med senapssås och pommes frites med tryffelmajonnäs. Vi firade ju dessutom hans födelsedag, så det kunde ju inte ha blivit en bättre födelsedagsmiddag än att besöka en av Sopots bästa restauranger. 

Desserter

Till dessert beställde sonen en somring marängtårta med vaniljkräm och en massa färska bär. 

 

Jag och maken delade på en rosa chokladmousse med rabarber, hallon, valnöt och mynta som också var riktigt god.

 

Därefter rundade vi av middagen och den härliga sommarkvällen med en sommardrink och maken beställde en Irish Coffee. Receptet på en fantastiskt trevlig och lyckad kväll i Sopot!

 

Hitta hit

White Marlin ligger på strandpromenaden i närheten av Piren i Sopot.

Aleja Wojska Polskiego 1, Sopot

Andra tips till Polen

Önskar du andra tips till Polen så missa inte min kategori som heter just

Polen

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *