Vassos Psarolimano Fish Tavern vid hamnen i Ayia Napa

En bra Fish Tavern vid hamnen

Inne i Ayia Napas pittoreska hamn ligger Vassos Psarolimano Fish Tavern. Det är en känd fiskrestaurang. Jag fann den när jag var ute på en morgonpromenad och såg vilket fantastiskt läge den hade. Så jag är glad att jag bokade bord där. Det visade sig att det var en av de populäraste restaurangerna nere i hamnen. 

 

Läget var verkligen helt magiskt. Vi hade bokat bord kring 18;30 tiden, när det fortfarande var ljust. Så vi kunde njuta av alla små gulliga fiskebåtar som kom in på kvällskvisten, innan de sedan hann bli mörkt.

Vi åt en tidig middag där, men när vi lämnade restaurangen, var den helt fullsatt. 

 

Fisk- & Skaldjurs Meze

På en Fish Tavern eller en fiskerestaurang som vi säger på svenska, så måste man ju gå loss på havets goda. Vi åt deras Fisk- och Skaldjursmeze. En massa olika rätter som inspirerades från havet.

Man kunde också gå in och välja ut den fisken eller humrarna som man ville ha, så tillagade de det. De serverade även ett stort urval av olika sorters sushi. 

 

Det kom in rätter efter rätter. Till att börja med olika sorters små förrätter med sallader, olika röror och inslag av fiskar. Sen olika varmrätter med både grillade tigerräkor, fiskfiléer, bläckfiskringar och mycket annat gott. 

Glass till efterrätt

Med tanke på att det var riktigt varmt, trots att det var kväll, så kändes glass som det enda rätta. Vi beställde in glass till oss alla tre. Då gjorde de en stor tallrik med tre kulor vaniljglass och sedan med choklad som smälte på glassen och blev hårt. Sedan på med bär och chokladsås. Det var verkligen så gott.  Yngsta sonen som är allergisk mot glass fick citronsorbet istället. Det var också gott.

 

Det var verkligen en riktigt njutbar kväll, så väl mat mässigt som miljön. Så här skulle jag gärna sitta och äta middag oftare. Det är ändå något speciellt att sitta på en fiskerestaurang precis vid havet. 

Hitta hit

51 Archebishop Makarios III Street Ayia Nappa, Amochostos
Ayia Napa

Andra tips till Cypern

Båttur med Aphrodite Cruises 

Avra Meze – En trevlig restaurang i Ayia Napa

Waterworld – En stor vattenpark i Ayia Napa

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.