Grand Soleil på Grand Hôtel

Grand Soleil

Grand Soleil bjuder på inspiration från den Franska och Italienska Rivieran

Grand Soleil är en ny restaurang på Grand Hôtel som erbjuder en touch av Franska och Italienska Rivieran. När det är medelhavs värme i Stockholm är det perfekt att gå ner till  Blasieholmskajen, så får man en touch av Franska och Italienska Rivieran på Grand Soleil. Kanske ska man inte resa så långt i år, men åker du till Stockholm så får du i alla fall en känsla av att hänga på Rivieran med Grand Soleils trevliga uteservering, närheten till vattnet, goda drinkar och maten. Här serveras en härlig sommarmeny med både fisk, skaldjur, fräscha sallader andra specialiteter från grillen. 

Deras klassiska champagne från Ruinart

En perfekt kväll på Grand Hôtel startas med fördel med deras klassiska Ruinart champagne. Den är så krispigt god och passar lika bra som fördrink som till maten. 

The Grand Soleil Fan

Till menyn får man också deras The Grand Soleil fan, som är en solfjäder att svalka sig med i värmen. En otroligt fin och trevlig gest i sommarvärmen, när man kanske inte vill sitta och svettas i sällskapet som är på Grand Soleil med. 

Men det finns även en spännande grej med solfjädrarna. Det var från det Victorianska eran som språket växte fram och solfjädrarna blev något mer än bara ett sätt att svalka sig. Det blev ett helt eget, flörtigt, språk – som kommuniceras bäst hos oss på Grand Soleil.

Tjejmiddag i all ära. Jag älskar det. Men denna kvällen var övriga familjemedlemmar på grabbresa, så min yngsta son fick följa med och på Grand Hôtel och Grand Soleil är såklart barn även välkomna. Han var nöjd med sin Ipad och sin middag och jag hade fin sällskap av en av mina närmaste väninnor sedan 22 år tillbaka.

Sommarsallader

Menyn är väldigt somrig med mycket skaldjur- Men vi riktade in oss på deras sallader från grillen med grillade grönsaker, feta ost, pinjenötter, citron, färska kryddor och grillad kyckling. Till salladen serverades två olika fräscha såser och pommes frites. 

Desserts

De har ett litet med trevligt urval av somriga och fräscha desserter. För oss föll valet på en Chocolate mousse med grädde och färska bär och 
Swedish strawberries med vanilla cream. Enkelt, fräscht men så gott. 

Min son som är väldigt allergisk åt jordgubbssorbet och färska jordgubbar. 

Vi hade bokat bord på Grand Soleil i fredags och regnet öste ner så vi fick dessvärre sitta inomhus. Men nästa gång jag går dit hoppas jag verkligen att vi har vädret med oss. För deras uteservering såg verkligen riktigt mysig ut. Hit kan man ju gå även för att bara ta en trevlig sommardrink och njuta av utsikten mot vattnet eller den härliga atmosfären. 

Öppettider

Måndag-söndag 11.30-22.00

Hitta hit

Grand Hôtel
Södra Blasieholmshamnen 8
Stockholm

Att bo på Grand Hôtel Stockholm – Fem stjärnigt hotell

Vi bodde Grand Hôtel för drygt ett år sedan, vilket var helt fantastiskt. Att bo på ett fem stjärnigt hotell är verkligen något utöver det vanliga. Man märker att både servicen, mat och dryck är i världsklass. Nu är jag så sugen på att gå på deras After Noon Tea i höst och Skaldjursbuffé som de brukar ha.

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser. 

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *