Hornsgatans Kvarterskrog i hjärtat av Södermalm

hornsgatans kvarterskrog

Hornsgatans Kvarterskrog 

Hornsgatans Kvarterskrog är en relativt nyöppnad varm kvarterskrog med skön lantkökskänsla. Den är centralt belägen på Södermalm och på en trevlig plats där man alltid kan äta och dricka gott, såväl från morgon till kväll. På menyn hittar man alltifrån det klassiska köket, till modern husman och den igenkännande känslan från södra Europas enkla sätt att äta. En okomplicerad meny med mycket kärlek från kocken.

Charmiga Hornsgatan har äntligen fått hörnet som de längtat efter och saknat, en varm kvarterskrog bortom livets svåra stunder där du alltid är välkommen att äta och dricka gott, från tidig morgon till sen kväll. Frukost, lunch, brunch eller middag serveras här.

Lyxig lördagsmiddag

En solig lördag i september är det härlig storstadspuls på restaurangen. Den är nästintill fullsatt, men vi kniper ett bord längst in i restaurangen. Ett runt bord med en skön soffa och utsikt mot både det delvis öppna köket där de tillagar maten och med utsikt mot storstadspulsen som råder strax utanför fönstret.

Förrätter – Sharing is Caring

Hornsgatans Kvarterskrog är trendigt inrett med fina färger och snygga möbler. Vi slår oss ner och beställer in ett urval av olika sorters förrätter. Sharing is caring sägs det. Hur trevligt är det ändå inte att kunna dela på flera olika förrätter och dessutom testa en och annan ny rätt. Menyn bjuder på flera trevliga inslag. Vad sägs om friterade grodlår med grillsås, friterad majs med krämig kimchi och Banderillas? 

 

Jo vars, det var riktigt goda smakkombinationer. Även husets spanska skinka från Grand Gourmet i tunna skivor med kryddig melon, friterad calamares med svart bläckfiskaioli och Carpaccio på oxe, pecorino, äggula och med husets rökta rom kan starkt rekommenderas.  Egentligen skulle man kunna bli mätt bara på att äta ett urval av olika sorters förrätter eller mellanrätter som de kallar det.

Varmrätter

Älskar du fisk så missa inte Ugnsbakad rödingfilé med grönsparris & potatiskräm som serveras i en gazpacho med heta gambas och vattenkrasse. Färgglad och fin att beskåda. Den var riktigt god. Gillar du kött så missa inte deras blandade råbiff med smak av Provence, söt och syrlig tomatsallad som serveras med pommes frites. Är man vegan eller vegetarian så kan du med fördel äta Grillade primörer med rostad zucchini- och kikärtskräm, söt och syrlig grön tomat, krispig sötpotatis med salsa verde.

 

Hur vacker och färgglad var inte denna råbiffen?!

Efterrätter

Något sött på maten är alltid gott. Att rekommendera är Säsongens bär med krämig och krispig sockerkaka, vaniljglass och färsk mjölk som hälls över vid servering. Crema Catalana med söta hallon är heller aldrig fel. Önskar man äta något lite nyttigare eller fräschare hade de även skivad vattenmelon med salt och sött chilisocker.

Trevlig bar med cocktails

Efter middagen är det kanske trevligt att slå sig ner i baren smuttandes på ett glas cava eller varför inte en god cocktail! De erbjöd ett trevligt urval av cocktails och även en gedigen vinlista. 

 

Hitta hit;

Hornsgatan 81, nära Zinkensdamm

 

Önskar du tips på fler restauranger i Stockholm?

I vintras åt jag på Italienskan och i våras Hötorgets Kvarterskrog  och i somras på La Terazza som är inom samma koncern och också är väldigt bra och trevliga.

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Nu är det verkligen uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner?

Missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Tips på andra barer i Stockholm

Cadierbaren på Grand Hôtel

Grus Grus Vinbar

Sjöstadens Sky Bar

Blique by Nobis Takbar

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *