Gartenhotel Theresia – mysigt hotell på 1 500 meter i Alperna

Gartenhotel Theresia

Bo bra på Gartenhotel Theresia –  Saalbach-Hinterglemms enda miljöcertifierade hotell

Under min senaste vistelse i Alperna bodde jag på mysiga Gartenhotel Theresia ,  som ligger på 1 500 meters höjd och är perfekt för dig som vill bo så nära pisten som möjligt, men samtidigt kunna njuta av lugnet på lite avstånd från Saalbach, knappt tio minuters promenad dit.  Den nya anslutningen till Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn och Zell am See-Kaprun med 408 km pister och 121 liftar ligger precis ovanför hotellet. Som det enda organiskt certifierade hotellet i Saalbach-Hinterglemm erbjuder Gartenhotel Theresia serverar utmärkt ekologisk mat, från frukosten till middagen, och har fått flera prestigefyllda priser, bland annat tre Gault Millau Awards.

Bubbel i lobbyn

Jag älskar hotell som bjuder på ett glas bubbel när man checkar in. Det är en så himla trevlig gest. Och efter att ha rest i flera, flera timmar så är det så härligt att när man har checkat in på sitt hotell och bara slå sig ner och ta ett glas bubbel. Då börjar äntligen semestern på riktigt!

Rum med härlig Alpkänsla

Rummen som jag bodde i hade en riktig alpkänsla. Det var lite mörkt med inredning av mycket trä, en skön säng, men det bästa av allt var verkligen att öppna balkongdörren och vakna upp till denna härliga utsikt. 

Det var lugnt, stillsamt och man hörde hur fåglarna kvittrade när man öppnade vid sju tiden på morgonen. Sedan fick man njuta av hotellets vackra trädgård med spa-och relaxavdelning och bergen. 

Spa- och relaxavdelning

Hotellets spa- och relaxavdelning kan man ta ett dopp i en härlig utomhuspool, koppla av och njut av det vackra vädret. Har du tur är det nästan svensk sommarvärme 15-20 grader varmt nere i dalen.  En värld av avkoppling, ånga och bubblor väntar i den omfattande spa-avdelningen. Ta dig tid att koppla av i både inomhus- och utomhuspoolerna samt njuta i de olika basturna. Vill man så kan man även ta massage och skönhetsbehandlingar. En massage är alltid gött efter en hel dag i skidbackarna.

 

Deras inomhus pooler var lite enklare, men det var härligt att hoppa ner här för lite avkoppling alldeles ensam.  Dessa låg på vuxenavdelningen, där man var tvungen att vara minst 16 år för att få komma in. 

Ät tidig nyttig frukost

Gå upp tidigt. Kanske inte i ottan, men se till att vara på frukosten när den öppnar. De började de servera sin frukost klockan 7;30 på morgonen. Men redan från klockan 5.00 erbjöd de morgonkaffe, från deras kaffemaskin nere i lobbyn. En trevlig gest, som jag inte har sett på något annat hotell, trots att jag har rest världen över i många, många år. Gör din egen fräscha grönsaksjuice, eller apelsinjuice, njut av en god kaffe och ladda med energi för en fartfylld dag i skidbackarna.

 

Den var riktigt fräsch och de hade så gott glutenfritt bröd.

Afternoon Tea 

Varje eftermiddag mellan klockan 15-16;30 serverade de en gedigen Afternoon Tea buffé med olika sorters kakor och sötsaker. Jag fick en egen tallrik med glutenfria alternativ. 

 

6- rätters middag

Varje kväll serverades en sex rätters middag på hotellet, om man hade bokat med halvpension. På frukosten på morgonen fick man fylla i vad man önskade och då fanns det alltid två olika förrätter, tre olika varmrätter och två olika desserter att välja mellan.

 

Sedan serverade de alltid en stor salladsbuffé, som man kunde äta av innan maten och en soppa. Jag åt naturligtvis av alla rätterna. Denna soppan minns jag var så himla god. Morotsoppa med inslag av ingefära. 

 

Till varmrätt åt jag en riktigt god lax med fräscha grönsaker. 

 

Till dessert valde jag en passionfruktssorbet och sedan hade de en gedigen ostbuffé att välja mellan olika sorters ostar, kex, marmelader och nötter. 

Nära skidbackarna

Skidåkningen i Saalbach Hinterglemm

Tillsammans med Leogang och Fieberbrunn bildar Saalbach Hinterglemm ett omfattande skidområde under namnet Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Området Fieberbrunn är känt för sina unika förutsättningar för offpiståkning och har under många år varit ett återkommande inslag för Freeride World Tour, det vill säga i världsmästerskapen i offpist. Det skidområdet har 270 km pist, 70 liftar och ett 60 tal huts, som de kallar det i Österrike. Mysiga restauranger i skidbackarna. Så det finns alltid någonstans att slå sig ner om man blir hungrig eller törstig. Majoriteten av skidbackarna är blåa och röda. Men det finns även en del svarta pister, för den som önskar lite mer utmanande skidåkning.

 Den nya anslutningen till Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn och Zell am See-Kaprun erbjuder 408 km pister och 121 liftar. Vilket innebär att man får många pister på sitt liftkort.

 

Hitta hit

Gartenhotel Theresia

Glemmtaler Landesstraße 208 |

Salbaach-Hinterglemm

Andra tips i Salzburgerland

Oberforsthofalm – trevlig restaurang i Alpendorf

Jag har rest till Alperna i Österrike flera gånger de senaste åren och här nedan kan du läsa mer om Salzburgerland som är en favorit hos mig; 

11 tips för din skidresa i Ski amadé och Salzburgerland

Åker du till St. Johann

Bo på Alpina Alpendorf Hotel 

Har du någon härligt vinter resmål som du gärna reser till? Kommentera gärna. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *