Skidåkning i Lofsdalen i Härjedalen

Lofsdalen

Lofsdalen i Härjedalen

Under jullovet åkte vi upp till Lofsdalen, som är en snösäker skidort i Härjedalen. Här kan man välja mellan 25 skidbackar och 9 liftar. Dessvärre var bara 8 av dessa 25 backar öppna när vi var på plats. Så det var faktiskt en stor besvikelse för oss. Men vi gjorde naturligtvis det bästa av de fina dagarna som vi hade i Lofsdalen. 

25 skidbackar i Lofsdalen

Fjällanläggningen håller öppet de alpina backarna från strax innan jul fram till 16 april 2023. Liftarna är öppna alla dagar 9-16. När vi var där hade de även kvällsöppet på onsdagar till klockan 20. 

Fantastiskt väder

Vi lyckades pricka in två dagar under jullovet med fantastiskt väder. Det var strålande sol, klarblå himmel och minusgrader. Väldigt bra skidföre o backarna. 

Bilder säger ju mer än tusen ord och vi hade verkligen slutet av årets bästa dagar! Vi älskar skidåkning och alla i familjen njöt av att kunna starta dagarna tidigt med skidåkning. Vi var ofta bland de första i backarna. 

 

Längdskidåkning

I Lofsdalen finns också 122 km längdspår. Ett stenkast från hotellet fanns flera olika längdskidsspår att välja mellan för den som föredrar att åka på längden istället för alpint.

Liftkortspriser och skidhyra

Skidhyran låg bara ett stenkast ifrån Lofsdalens Fjällhotell, vilket var väldigt smidigt. Lifkortspriserna är också överkomliga. Ett tre dagar kort för en vuxen gick på 1200 kr och knappa 1000-lappen för äldsta sonen. Alla knattar 0-7 år åker gratis lift.

 

Bo på Lofsdalens Fjällhotell

 Lofsdalens Fjällhotell ligger med ett fantastiskt läge och här har utsikt över skidbackarna både från vårt rum och från andra delar av hotellet. Här tillbringade vi tre nätter och hade det riktigt härligt. Läs gärna mer om Lofsdalens Fjällhotell. 

De nystartade inför säsongen strax innan jul och har fokus på Gastronomi och Familjeharmoni. Man känner den familjära stämningen bara man kliver innanför dörren på Lofsdalens Fjällhotell och möter söta Ebba som jobbar i receptionen och är hotellchef.

 

Vi hade verkligen tur med vädret två av våra fyra dagar i Lofsdalen. Drömmigt med strålande sol. Jag skulle absolut vilja åka hit igen. Men jullovet kanske inte var optimalt när inte alla backarna var öppna. 

Hitta hit

Lofsdalen, Dryga 50 mil från Stockholm

Andra skidorter i Sverige

Vi har åkt mycket skidor i både Serbien och Österrike senaste åren. Men önskar ni tips på andra skidorter i Sverige har vi tidigare varit i; 

Järvsö 

Romme Alpin

Lindvallen – Sälen

Säfsen

Vilken är din bästa skidanläggning i Sverige? Kommentera gärna!

Nu är vi i Kungsberget för första gången, så en recension kommet inom kort. Häng med på Instagram på @liniztravel vetja!

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *