Sankt Jörgen Park i Göteborg

Sankt Jörgen Park

Sankt Jörgen Park – En trevlig resort i utkanten av Göteborg

Sankt Jörgen Park är ett riktigt trevligt stort hotell i utkanten av Göteborg. Här får man verkligen ny energi med total avkoppling. Man hittar snabbt lugnet i spaavdelningen. Eller kanske får man lugn i själen av att träna på gymmet i Sport Club, så finns det alternativet naturligtvis också.  Eller varför inte låta svettpärlorna rinna i pannan efter en paddelmatch med på paddelbanan eller i den heta bastun. Gillar man golf så kan man slå ett slag på golfbanan eller slå i glasen i någon av de fyra smakrika restauranger. Som ni hör, så finns allt och lite till på Sankt Jörgen Park. I somras var vi i Göteborg två dagar och spenderade nästan ett helt dygn på mysiga Sankt Jörgen Park hela familjen. 

Suite

Vi bodde i en Svit Cozy, med sagolik skogsutsikt alldeles utanför, vilket skapar vacker mystik och ljuva vyer när mörkret smyger sig på utanför fönstret. Hela hotellsviten är smakfullt inredd med lyxigt och stort badrum med badkar. Sviten går vid behov att dela av till två sovrum. Sängen är extra en god natts sömn mellan ljuvligt mjuka lakan i Egyptiskbomull. Sängen är stor, 210 cm breda, så här kryper man ner och gör sig redo för en god hotellfrukost dagen efter.

Njutbar utsikt när man vaknar på morgonen, eller vilar ögonen på under sensommar natten. 

I vardagsrummet kunde man naturligtvis bädda upp soffan till en stor dubbelsäng, vilket är perfekt när man är fyra i familjen. 

Pool Club på Sankt Jörgen Park

I Pool Loungen och Pool Cluben får man verkligen det ultimata poolhänget. Lite som att kliva in på en Beach Club utomlands, får man den där härliga utomlandskänslan på hemmaplan istället.  1000 kvadratmeter sommarkänsla – oavsett väder. Här serveras drinkar med krossad is i glasen och alltid 33 grader varmt i vattnet i poolerna. Man blir total avkopplad av den härliga miljön och varma stämningen. Man njuter av både något gott i glaset, livsnjutande sällskap och skön musik.

 

Poolområdet innefattar tre uppvärmda pooler, två utomhus och en inomhus. Entré till Pool Club utomhus ingår i alla paket, samt vid bokning av behandling. Barnen älskade att bada i de varma utomhuspoolerna. 

 

Inomhus hade de också en stor härlig pool. Det bästa av allt var att barnen fick vara i Pool Cluben under sommarlovet. De tillät  barn från 7 år i poolerna, vilket passade oss perfekt. Vi älskar hotell, spa och pooler hela familjen. 

Mysig lounge med utsikt

Vi huserade en lång stund en våning upp i dessa härliga gungande sängarna. Det var riktigt njutbart att ligga här och blicka ut.

Barnen passade också på att spela spel. 

Sparitual

För att lyxa till tillvaron lite extra rekommenderas deras två timmar långa sparitual. Man bokar en tid och sedan får man en neccesär med produkter enligt önskan och tar hand om sig själv. Både kropp och själ får sig en genomgång under sparitualen, vägen dit går via tvagningsrum i marmor, kallbad, fotbad, bastus och sköna duobäddar i Pool Cluben. Njut på egen hand eller ta med dig ditt bästa sällskap.

Unik Sparitual på Sankt Jörgen Park

Spaälskaren finner sitt himmelrike precis här. Bland bastur med varierande temperaturer och dofter, fotbad, Marmorkällaren där du tvagar dig, Eldrummet där du finner vila. I Himmelriket utför du sparitualen som är en badceremoni med utvalda proukter, utformad för att du ska få ut så mycket som möjligt av ditt spabesök.

Välj mellan årets sparitual Active, en energigivande och vitaliserande ritual, eller vår Signature ritual med stärkande och lugnande havtorn.

Total avkoppling inne i Eldrummet. 

Bra gym

I anslutning till Pool Cluben hade de även ett stort fräscht gym. Så killarna stack iväg till gymmet, medan jag avnjöt min sparitual. 

Restaurang Inez & Ernst

Efter en hel eftermiddag på spa och i Pool Cluben blir man hungrig. Boka bord på Inez & Ernst och avnjut en god middag med utsikt mot Göteborg.

Smörstekt kummelrygg, beurre blanc med gräslök, mangold från Backa Köksträdgård & stenbitsrom med örtslungad färskpotatis tillsammans med ett glas Riesling kan starkt rekommenderas.

För att inte tala om den goda Hallonsorbeten med rostad mandelmassa, vaniljkräm, sockerkaka vänd i citronbrynt smör.

Barnmeny

För barnen hade de en speciell barnmeny med barnvänliga rätter. De kunde också anpassa maten väl till min allergiska son. 

Bar

Bakom receptionen hade de en väldigt mysig bar. Och i anslutning till baren fanns en stor biosalong, där de visar bio flera gånger per vecka. 

Fräsch frukostbuffé

Frukostbuffén var riktigt fräsch. Här fann man många goda kalla och varma rätter. De hade ett litet urval av många rätter som de hela tiden fyllde på så allt kändes fräscht.

Min favorit var deras goda glutenfria bröd med avocado röra med chili. 

 

Hitta hit

Knipplekullen 8-10, Göteborg

Kombinera

Vi kombinerade vår vistelse med att vila upp oss på underbara Sankt Jörgen Park först, för att sedan gå all in på Liseberg, som är Nordens största nöjespark. 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *