Champagneprovning av Guldkulas Champagne

guldkula

Guldkula provning med fantastiskt goda champagne

I veckan hade jag den stora äran att få gå på lanseringsfest av Guldkulas senaste champange Guldkula Black. Självaste Håkan Guldkula var på plats tillsammans med Richard Juhlin och berättade om dessa fantastiskt goda ädla Guldkula dryckerna.

Jag hade fint sällskap med mig av Diana, men hade många vänner både gamla och nyfunna vänner på plats. Så det blev en riktigt trevlig afton med god champagne, tilltugg, härliga musik och trevliga människor.

Guldkula Brut Resérve

Den första champagne vi fick testa var Guldkula Brut Resérve. Det är en torr väldigt prisvärd champagne med nyanserad och mycket frisk smak med inslag av röda äpplen, rostat bröd, mineral, nötter, honung och apelsin. Den kostar bara 299 kr på Systembolaget.

Guldkula Black

Den andra champagnen var deras senaste Guldkula Black som finns i Systembolagets beställningssortiment för 499 kr / flaskan. Snäppet vassare och godare än den första. Så ja, ofta är det ju lite bättre när det är lite dyrare…

 

Vi drack dessa två till olika sorters tilltugg och det passade fint med såväl små minipajer till ostar. 

 

Jag lyckades få en liten pratstund med Håkan Guldkula, som faktiskt kommer ifrån Dalarna och lilla Ludvika. Jag själv kommer ju från en by ett par mil söder om Ludvika. Så vi hade till och med gemensamma bekanta. Världen är bra liten ibland. 

Vi fick under kvällen även höra historien om hur namnet Guldkula uppkom. Det tog Håkan som en hyllning till sin morfar som fick smeknamnet efter att sökt lyckan i väst. Håkan Guldkula har många järn i elden,  bland annat champagne där han tagit in flertalet investerare i varumärket Guldkula. Den som vi kanske känner mest till gällande drycker  Richard Juhlin som valt ut vinerna i samarbete med olika champagnehus. 

 

För knappt två år sedan var jag på en annan champagne provning med Guldkula och testade alla deras champagner. 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *