Legoland Castle Hotel i Billund

legoland castle hotel

Legoland Castle Hotel – Barnens drömhotell

Att resa till Legoland och bo på Legoland Castle Hotel är nog de flesta barns dröm. Mina barn är uppvuxna med att tidigt börja bygga med Lego. När de var minst var det Lego Duplo som gällde, sen har olika Lego teman avlöst varandra. När min äldsta son var sju år var vi Legoland sist. Då var även yngsta sonen med, men han var bara ett år, så han kommer inte ihåg det besöket. I år när min yngsta son fyllde åtta år, tänker jag att det skulle vara perfekt för att resa till Legoland igen. Och nu hade de ju även byggt Legoland Castle Hotel, så vi passade på att boka boende där. 

I närheten av LEGOLAND® tornar ett förtrollat och fantastiskt fint slott. Här bor kungen och drottningen av landet LEGOLAND, och man kan alltså bli deras gäst.  Här finns 142 äventyrliga rum och man kan själv välja var man vill bo. Antingen kan det vara i prinsessans kungliga gemak, i riddarens coola vardagsrum eller i trollkarlens magiska observatorium? Oavsett vad man väljer är man med som äventyrets hedersgäst.

 

Legoland Castle Hotel

Och så var det verkligen. Det var nästan som att hoppa in i ett riktigt spännande Legoslott när man kom in i Legoland Castle Hotel. 

Allt är uppbyggt så verkligt och häftigt. Och har du inte varit där ännu med dina barn, så kan jag starkt rekommendera det. 

Det kostar såklart en slant, men det är värt det och skapar verkligen minnen för livet. Min son undrade direkt vi kom hem, mamma när kan vi åka tillbaka till Legoland och Legoland Castle Hotel, för vi hade verkligen så mysiga dagar tillsammans bara vi två. 

Drakriddarrummet

Vi hade bokat drakriddarrummet. Här fick man husera i drakriddarens häftiga vardagsrum och hjälpa kungen i kampen om skatten. Vi sov  bland eldsprutande drakar, modiga hjältar och skramlande svärd och vakna upp som riktiga riddare av LEGOLAND® Castle Hotel. Det var i alla fall den känslan man fick. Rummen var så häftiga.  På rummet finns en särskild sovavdelning för vuxna med en dubbelsäng och en hörn ett rum för barnen med våningssäng och faktiskt plats för tre barn.

 

Ni ser själva hur häftiga rummen var och det var en speciell känsla att vakna upp här. 

I rummet fanns såklart även en legolåda med massor av lego att leka med. Och i kassaskåpet så fanns ett lego som man fick ta med sig hem. Först var man tvungen att lösa några gåtor för att hitta koden, så man kunde låsa upp det hemliga kassaskåpet och där i låg ett roligt lego. Min son satte sig direkt och byggde ihop sitt nya lego. 

Rummet var extremt smart och välplanerat med fräsch toalett med dusch, garderob och två TV-apparater. 

Lobbyn

Nästintill vart man än gick så kunde man bygga med Lego. I Lobbyn fanns flera olika ställen att slå sig ner och bygga med Lego och det fanns figurer lite här och var som var byggda i Lego också såklart. 

Man kan säga att det var hav av Lego vart man än gick.

 

Precis utanför restaurangen fanns en annan Legohörna också.

Knights Tavern Restaurant

Lekrum

Vi åt middag båda kvällarna som vi var på Legoland i Knights Tavern restaurang på hotellet. Här fanns såklart också ett litet lekrum där man kunde bygga med både gigantiskt Lego och vanligt Lego. Något som var väldigt populärt var att bygga flaggor från olika länder. Min son byggde såklart Sveriges flagga, men lärde sig även om hur andra länders flaggor ser ut.

Riddarsalen

Middagen avnjuts såklart i Riddarsalen. Man får verkligen känslan av en riktig riddarsal. 

Riddarnas Meny

På Knights’ Tavern Restaurant bygger man ihop sin egen måltid. Här får man möjligheten att äta så mycket man bara vill i 2 timmar och hålla ett öga på hovkockarna som grillar maten över riktig drakeld i det öppna köket. Här erbjuds alltså en riktig Riddarbuffé, som består av av allt från läckra sallader och smakrika fiskrätter till läckra pizzor och ett brett utbud av mört och saftigt kött! Ett urval av populära barnrätter serveras till företagets minsta riddare och prinsessor. Avsluta festen med Tårtor från deras eget bageri och man får äta hur mycket mjukglass man vill. I priset ingår också en  stor drinkbuffé där man kan välja mellan 3 vita viner, 3 röda viner, 1 rosé, 1 dessertvin, 5 olika öl, isvatten samt ekologiskt kaffe & te. Soda, juice och mjölk ingår också.

Köket är öppet 17.30-20.00/21.00 alla dagar då LEGOLAND®-parken är öppen.

Priser:

  • 199 DKK för barn 3-12 år.
  • 299 DKK för tonåringar 13-17 år.
  • 449 DKK för vuxna.

 

Även fast min son är väldigt allergisk så fanns det såklart något som han gillade och kunde äta. 

 

Han fick sorbetglass istället till sina jordgubbar medan jag åt av den goda mjukglassen med smarties kross och jordgubbar. 

 

Och sedan fick det bli några goda ostar till vinet. Så gott att runda av kvällens middag med ost och ett glas vin. 

Det är så mycket trevligare att kunna hämta vin i en flaska när man äter en buffé, än vinkranar. Så ett stort plus på det. 

 

Efter middagen gick vi ut och njöt av kvällssolen. Sonen lekte i lekparken och jag satt i solen och bara njöt. Är det semester så är det. 

Lekpark på baksidan

De hade en lekpark precis i närheten av terrassen, där  man kunde äta både sin middag och frukost om man ville. 

Frukostbuffé

Kungadömet kokar och sjuder av förväntan och förundran över den kungliga bankett som ska hållas på hotellets egen restaurang, Knights Tavern Restaurant. Här serverades också den goda frukostbufféen, som var öppen dagligen från 07.00 – 10.00.

Billund har blivit ett äventyrsland för barnfamiljer. Inom gångavstånd ligger både LEGOLAND, LEGO House och Lalandia och bara ett stenkast bort ligger nya WOW Park. Men Legoland Castle Hotel är verkligen något utöver det vanliga. Här ligger också Danmarks näst största flygplats Billund Airport.

Res hit

Vi flög med SAS direktflyg från Arlanda till Billund. Sedan promenerade vi ca 30 minuter från flygplatsen till hotellet, som ligger precis bredvid Legoland Billund.

 

Danmarks tips

Jag älskar Danmark och har varit i landet många gånger, både privat och i jobb.

Bjuder gärna på fler Danmarks tips 

 

Skagen Fiskerestaurant 

10 tips till vackra Vejle 

9 tips till Köpenhamn 

Har du något favorit resmål i Danmark? 

Spana också in