Dagens lunch på NyKo Kitchen på Östermalm

I veckan var jag och åt dagens lunch på trevliga Ny Ko Kitchen på Östermalm med en av mina väninnor. 

NyKo Kitchen är en kvarterskrog belägen i korsningen utav Nybrogatan och Kommendörsgatan vilket är hur de har fått sitt namn Ny-Ko ifrån.  Jag undrade faktiskt vart namnet kom ifrån och det var ju faktiskt en riktigt rolig idé. 

Restaurangen öppnade  för snart 5 år sedan och har etablerat sig som en restaurang att räkna med  då de står för hög kvalitet på mat och dryck samt en fantastisk service.  Deras grundidé är enkel: vällagad mat med många klassiker på menyn. 

Dagens lunch

Vi gick dit och åt dagens lunch. De hade två riktigt goda luncher just denna dagen. Mitt val föll som alltid på fisk. Grillad laxfilé med bakadblomkål, fänkkålsallad och currymajonäs. Snyggt, fräscht och riktigt gott. 

Min väninna åt en Högrevsragu med gnocchi, tomat, gremolata och parmesan som verkligen bara smälte i munnen. Ja, jag kunde ju inte låta bli att smaka och den var galet god. 

Luncherna ligger på från 135 kr. 

Trevlig inredning och mysigt

Ny Ko har en trivsam och ombonad interiör som gagnar för en avslappnad atmosfär med personligt tilltal. Här vill man verkligen sitta länge. Vi njöt av både god mat, go´kaffe i denna härliga miljö och naturligtvis trevligt sällskap. 

På Ny Ko Kitchen går man oavsett om man vill äta lunch, middag, brunch eller bara ett glas i baren!

 

Hitta hit

NyKo Kitchen

Nybrogatan 61, nära Östermalmstorg

 


Andra tips på trevliga restauranger

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

 

 

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *