Radisson Hotel Suites Gdansk

radisson hotel suites gdansk

Radisson Hotel Suites Gdansk

När man bor på Radisson Hotel Suites Gdansk kan man upplev det bästa av Gdańsk från hotellet vid floden. Vi fullkomligt älskade utsikten från vår balkong när vi bodde här. 

Radisson Hotel Suites Gdansk, är väldigt centralt beläget vid floden och ligger på Granary Island. Hotellet är sju våningar högt i Deo Plaza-komplexet. Från hotellet har man nära till den populära långa marknaden, till färgglada fasader och den berömda Neptunusfontänen, och bara ett stenkast från många olika restauranger.

Man kan promenera genom Gamla stan för att beundra arkitektur i gotisk och holländsk renässansstil, leta efter prydnadssaker längs Long Street eller gå där kungar har trampat längs Royal Way. 

Presidential Suite 

Vi bodde i en stor presidentsvit som var 118 kvm. Grejen är den att det skiljer inte super mycket i pris på att bo i två dubbelrum än att bo i denna fantastiska sviten.

Sviten kostade bara ca 1700 Zloty, vilket är ca 4500 sek. Då ingick frukost och fri tillgång till deras relaxavdelning båda dagarna. Vilket var väldigt prisvärt jämfört med att bo på ett liknande hotell i Sverige. Så vill man lyxa till det lite extra ska man definitivt göra det i Polen. Här får man lite mer för pengarna än i Sverige. 

Här kan man nästan känna sig som hemma med ett separat vardagsrum och två privata sovrum. Det fanns även ett pentry om man skulle behöva att mat för hela familjen. Annars kunder man beställa lunch och middag från deras 24-timmars rumsservice meny.

I denna lyxiga sviten skulle jag lätt kunna spendera flera dagar i.  Men bor man mitt i stan, så måste man såklart utforska vackra Gdansk. 

I priset ingår även en flaska gott bubbel och ett lyxigt fruktfat. 

En av de bästa sakerna med sviten var verkligen balkongen med fantastisk utsikt över Gdansk. Här satt vi och njöt av gott bubbel i solen den härliga sommardagen i juni.

Vi hade kunnat suttit här i timmar och bara njutit av vädret och utsikten. Men man vill ju såklart uppleva storstadspulsen, så inom sinom tid blev vi ju även hungriga och begav oss ut för middag på en restaurang i närheten av hotellet.

 

Vi kom sedan tillbaka till sviten och den underbara balkongen när solen skulle gå ner. 

Då var det såklart njutbart att kunna sitta på balkongen igen och njuta av den otroligt vackra solnedgången. 

Så hotellet är med andra ord lite extra allt. Sköna sängar, perfekt läge mitt i stan och underbar utsikt över staden. 

Frukostbuffé

Frukostbuffén var dessvärre inget super mycket att hurra för. Dock var det väldigt många människor på frukosten. Men urvalet av frukosten var inte jättestort. Eller så har vi rest så mycket, så vi har fått högre krav på vad en bra frukostbuffé ska innehålla. Dock hade den en ok glutenfri hörna med glutenfritt bröd, falafel, humus och glutenfria muffins som jag åt.

Dessvärre hade de inget veganskt smör, så yngsta sonen fick nöja sig med sylt på mackan. Men gott kaffe fick vi i alla fall och vi blev naturligtvis mätta och belåtna ändå.

Relaxavdelning och pooler

De hade även en trevlig relaxavdelning med tre olika pooler. En vanlig pool och sedan två jacuzzis. 

 

Barnen tyckte det var väldigt roligt med jacuzzin och där var det även varmast. Sedan fanns det dusch, bastu och omklädningsrum. Det rekommenderade att man bokade en tid till relaxavdelningen när man ankom, för att det inte skulle vara så många hotellgäster samtidigt. 

 

Hitta hit

Radisson Hotel Suites Gdansk

Chmielna 10-25,
Gdańsk 80-748, Poland

Andra tips till Polen

Önskar du andra tips till Polen så missa inte min kategori som heter just

Polen

14 tips till trevliga Sopot

Res hit

Vi flög direktflyg med Ryanair till Gdansk. De har oftast avgångar en till två gånger per dag till Gdansk. Sedan tog det cirka 30 minuter med taxi från flygplatsen  till vårt hotell i Gdansk. Det går även tåg direkt från flygplatsen till Gdansk.


Vistelsen i Gdansk gjordes i annonssamarbete med Visit Gdansk, men tankar, åsikter och bilder är som vanligt alltid mina egna, när inget annat anges.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *