Billigaste flygplats parkeringen i Sverige

 

Nu äntligen känns det som att resandet är tillbaka på riktigt. Två år av en enormt lång pandemi har bara flygigt iväg. Ordagrant nästan flutit ihop. Nästan två år utan resande för många. För de vanliga resenärerna.  Nu när ALLA ordagrant vill ut och resa igen skapas ett mindre kaos på de flesta flygplatser. Ska man ut och resa behöver man boka parkeringen långt innan. Och det är väldigt bra att boka parkering i god tid, så man har en parkering när man ska ut och resa. Jag, som flygvärdinna har ju rest ändå. Både i jobbet och någon resa privat. Vi har också åkt till både på Landvetter flygplats och Arlanda flygplats och vet att det finns flera olika flygplats parkeringar och välja mellan. 

Boka via Parkos på Landvetter Flygplats

Parkos är en hemsida som jämför parkeringar på olika flygplatser. Här får man snabbt en enkel överblick över de parkeringar som finns på flygplatsen just de datumen som man ska ut och resa. På  parkeringar på Landvetter Flygplats finns flera olika alternativ från olika parkeringsföretag. Här kan man också se vilka som är närmast flygplatsen och billigast. Det är också enkelt, smart och bekvämt att boka online. 

Billigaste parkeringen på flygplatser

Ska du ut och resa och parkera vid Stockholm Arlanda Airport eller vid en av Europas internationella flygplatser, och söker en lämplig parkeringsplats för din bil? 

Då kan jag tipsa om Parkos, som är ett parkeringsföretag som jämför parkeringsföretag. Man hittar de naturligtvis inte bara på Arlanda, utom på andra flygplatser i Sverige och Europa. Man får snabbt en översikt över både information om olika parkeringstjänster, vart de ligger och deras priser. Med andra ord ett enklare sätt att snabbt hitta de billigaste parkeringspriserna för att spara pengar på parkeringskostnader. 

Shuttlebuss

De flesta parkeringar vid Arlanda ligger en bit ifrån terminalerna. Men då har de också gratis shuttlebussar som går direkt till terminalerna. Det är dessvärre lite meckigt att köra ändra fram till Arlanda flygplats idag, för de håller på att bygga om en hel del, framför allt vid den största utrikesterminalen 5. Så det absolut bästa och enklaste sättet är att välja en parkeringsplats som ligger en bit ifrån själva flygplatsen, för att slippa in och köra runt och köra fel. Sedan tar det max 5-10 minuter med shuttlebuss till terminalen. Naturligtvis ingår det alltid i priset, när man bokar parkering på respektive långtidsparkering.  När man har landat är det väldigt skönt att bara gå till en busshållsplats och sedan väntar en varm buss med chaufför och tar dig snabbt och enkelt till parkeringen, där du har parkerat din bil.

Det är också billigast att parkera en bit ifrån Arlanda. Vissa långtidsparkeringar har även hotell att övernatta på.

Överfulla säkerhetskontroller

Säkerhetskontrollerna har enorma köer. Ska man ut och resa måste man räkna med att vara på flygplatsen helst MINST 3 h innan flyget avgår. För att inte missa det. Det beror naturligtvis på vilken tid på dygnet man ska ut och resa. Ett hett tips är att kolla hur många avgångar som går just den tiden som man ska ut och resa. Oftast är det längst köer tidigt på morgonen och på eftermiddagarna. 

Passköer

 

Och har man inget pass så är det nästan kört med resandet utomlands. Passköerna är ännu längre… Här snackar vi månader. Mitt pass går ut om cirka 1 år. Jag bokade passtid för drygt två månader sedan, men fick vänta ett halvår för en passtid. Helt galet!

 

Önskar resmålstips?

Önskar du tips på olika resmål att resa till. Jag har skrivit flera olika guider med resmålstips. På min reseblogg hittar man alltifrån långväga resmål till härliga weekendresmål i både Europa och Norden. 

Här bjuder jag på en fin  guide med inspiration till härliga  weekendresmål.

Ska du ut och resa med barn finns här ett urval av barnvänligaresmål. 

 

Har du någon resa inplanerad? Om vart går din nästa resa? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.