Fina vandringsleder i Täby

vandringsleder

Vandringsleder i Täby

Täby har många fina vandringsleder. Ett stenkast därifrån vi bor finns stigar som leder till Hagby- och Mörtsjöns vandringsleder. Här promenerar jag flera gånger i veckan. I början var det en granne som visade mig denna promenadslinga och vi promenerade mest tillsammans. Men eftersom vi inte alltid är hemma samtidigt, så har jag försökt att få in en ny morgonrutin när jag har lämnat barnen och promenerar en av slingorna på ca 6-7 km.  Det är en sådan härlig start på dagen. 

Magiska soluppgångar och solnedgångar

Jag möter ofta soluppgången på min morgonpromenad vid 8-snåret. Det är alltid lika vacker. Men även när det blir kanske en eftermiddagspromenad en lördag eller söndag är det en lika vacker solnedgång som går ner över åkrarna.

Fornslingan

Fornslingan är cirka 5 km lång och markeras med röd färg. Men eftersom jag går förbi Hagbystallet innan jag ankommer till Fornslingan, så har jag redan hunnit gå ett par kilometer.

Men jag älskar att det mesta dels är lugnt och fridfullt under rundan. Hösten gör sitt till med alla vackra färger på träden. Löven nalkas i rött, orange och gult. Jag promenerar längs hästhagar, stall, stora åkrar och ängar, där man ofta ser flera råddjur här och var och ibland kanadagäss. 

Skogsslingan

Skogsslingan har jag fortfarande inte gått ännu. Men man passerar den slingan på vägen. Passar om man inte vill gå eller springa lika långt. 

Sjöslingan

 

Sjöslingan är 6 km och går egentligen helt mot, motsatt håll som jag går. Eftersom jag nästan alltid promenerar på Fornslingan. Men en dag så blir det säkert Sjöslingan också. 

Andra vandringsleder i Sverige

Jag älskar att vandra och gör det så ofta jag har tid och möjlighet. Så jag har en kategori som heter Vandringar.

I början av året gick vi på Forn- och naturstigen i Täby Kyrkby. 

 

Har du tips på andra trevliga vandringar i Sverige? OM, Var?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *