Hötorgets Kvarterskrog & Bar – Mitt i Stockholm City

Det bubblar vid Hötorget nu när pandemirestriktionerna äntligen har släppt. Återigen fylls restaurangerna på med besökare. Det är mer folk ute på gatorna än någonsin och det känns som att det kanske går att leva mer normalt igen. Sedan de ikoniska skraporna restes på 1950-talet har området kring Hötorget varit ett magnetiskt landmärke för både Stockholmare och nyfikna besökare. En utgångspunkt för handel, kreativitet och nya idéer i huvudstaden.

 Här i Hötorgets Kvarterskrogs lokaler på Sergelgatan 22 öppnade H&M sin första butik 1968, och när de nu tar över det berömda hörnet och skapar områdets första riktiga kvarterskrog bär de stolt med sig både historien och klädjättens filosofi om att vara något för alla. Hötorget Kvarterskrog är ett vardagsrum på krogen – för alla som bor eller jobbar i kvarteret. 

Öppet alla dagar i veckan

Hötorgets Kvarterskrog har öppet alla dagar i veckan. Hit kan man gå och äta lunch, brunch, middag eller bara ta ett glas och hänga i baren. Ta med dig vännen, familjen eller varför inte hunden. På Hötorget Kvarterskrog står portarna alltid öppna – sju dagar i veckan, 365 dagar om året.  

Livemusik i pianobaren

Deras torsdags AW är äntligen tillbaka! Det bjuds på ostron & livemusik i ”pianobaren” och vi utlovar liv & rörelse, i en härlig och stimmig miljö. Livemusik i ”pianobaren” kör vi även på fredagskvällar samt på lördagar.

Förrätter

Varierad meny

Menyn är varierad och det finns ett trevligt urval av både förrätter och varmrätter. Ett par goda förrätter att rekommendera är deras taco med antingen råbiff med tryffel, picklad- & rostad lök samt krasse eller löjrom med citronkräm, rödlök, gräslök & chili. Även deras Drottningkammusslor med sobrasadasmör var magiskt goda.

 

Varmrätter

Som varmrätt missa inte deras somriga tonfisksallad med melon och flera trevliga smakkombinationer eller Grillad entrecôte med picklade-& bakade tomater, bearnaisesås, & pommes frites. Maten var riktigt god och fräsch. Dagen till ära passade vi på att fira Diana, som nyligen har fyllt år igen. 

 

Något sött till kaffet

Vill du ha något litet sött så var deras chokladboll rullad i kokos magiskt god och en alldeles lagom dessert.

 

Hitta hit

Sergelgatan 22, 111 57 Stockholm

Andra tips på trevliga restauranger

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

Snart är uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

 

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *