Törnskogens Sagostig i Norra Törnskogens Naturresverat

Spännande och lärorik sagostig

Törnskogens sagostig är ett spännande litet naturäventyr i Norra Törnskogens Naturreservat. Här går man längs stigen för att hitta stationerna, som bjuder in till lek, motorikträning och kunskap om naturen. Riktigt äventyrligt och roligt för mindre barn. 

Här får man nöjet att följa med vildbiet Bibbi och fladdermusen Fladde som bor i en tall med röd dörr i Törnskogen. De leker kurragömma med sin kompis Rävis. Rävis är en riktig lurifax som är jättebra på att gömma sig. Vill du hjälpa Bibbi och Fladde att hitta Rävis? Klart du vill. Ta med dig familjen och bege dig till Törnskogens Sagostig. 

Knappt 1 km lång sagostig

 

 

Sagostigen är cirka 800 m lång och består av tio stationer med skyltar. Följ markeringarna och stanna vid skyltarna där det finns olika uppgifter att utmana sig med. Sagostigen är en naturstig och lämpar sig inte för barnvagnar eller rullstolar.

I direkt anslutning till stigen finns parkering samt rastplats med eldstad och vindskydd.

 

 

Det finns flera roliga utmaningar längs stigen och man lär sig en hel del längs vägen. 

 

Slutligen så hittade vi såklart den röda dörren!

Olika temastigar i Törnskogen

  I Törnskogen hittar man tre olika temastigar som är  anordnade av Naturskyddsföreningen. Vildmarksstigen är en 13 km lång rundtur genom Törnskogens många olika biotoper. Start och slut vid Vaxmora torp. Här finns 40 platser med typiska växter och djurarter är beskrivna. Fornstigen Långbroleden är en 3.5 km lång vandringsled där den förhistoriska Långbroleden har gått med beskrivning av fornlämningar utmed leden. Den startar vid Gustavsberg och slutar vid Fornboda. Med hjälp av busslinje 527, som vissa turer går till Fornboda, klaras återresan. Urtid-Istid-Nutid är en 5.2 km lång lärstig där alla slags geologiska fenomen från urtidens bergarter via istidens jordarter, landhöjningens och nutidens påverkan på landskapet kan studeras. Stigen startar och slutar vid Vaxmoratorp.

 

Hitta hit

Norra Törnskogen har en besöksparkering med ett tiotal platser.

Om du åker bil kör Frestavägen och ta av vid skylten ”Törnskogens naturreservat” in på Grönanvägen och följ vägen fram till besöksparkeringen i Norra Törnskogens naturreservat. Det ligger i Upplands Väsbys kommun. 

 

Tips på andra utomhusaktiviteter i Stockholmstrakten

Önskar du andra tips till aktiviteter i Stockholm, så har jag tidigare skrivit om;

9-tips till aktiviteter i Täby

4H-gårdar i Stockholm med omnejd

15 utomhus utflykter i Stockholm 

6 av Stockholms vackra Skärgårdsöar

13 tips på saker att göra i vår vackra huvudstad

15 tips till somriga Kungsholmen

9 tips till Vaxholm 

9 tips till Nynäshamn 

Rosenhill på Ekerö 

Signal By Golfbaren i Sundbyberg

Roliga lekparker Uppsala – En bubblare, staden ligger ju knappt en timme från Stockholm.

 

Har du tips på någon rolig lov- eller helgaktivitet som jag har missat? Kommentera gärna.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *