Le Bar på La Tour – Exklusiv Bar i Stockholm

Le Bar

Pontus Frithiofs La Tour har öppnat dörrarna till Le Bar – en high-end vin- och cocktailupplevelse

Pontus Frithiofs La Tours öppnade i början av mars en elegant och rockig cocktailbar som heter Le Bar. Här njuter man av smakrika upplevelser i form av fantastiska viner, champagne, cocktails och aptitretare av yppersta klass till en milsvid utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.

Sedan sensommaren 2020 har restaurang La Tour erbjudit oförglömliga gastronomiska upplevelser i den exklusiva och internationellt ombonade miljön högst upp på våning 23 i DN-huset. Det är den välkände krögaren och entreprenören Pontus Frithiof och kompanjonen Mario E. Moronis som haft ambitioner om att utveckla upplevelsen för sina gäster som nu har resulterat i en ny plats för vin- och dryckeskonnässörer – Le Bar.

För drygt ett halvår sedan besökte jag La Tour – som var en av de bästa restaurang upplevelserna som jag har varit med om. Utsökt mat och service. In i minsta detalj var allt verkligen perfekt på La Tour. Helt klart en upplevelse utöver det vanliga. Och baren likaså. En drömkväll i solsken och solnedgång  över vår vackra huvudstad. 

Ett glas gott Champagne

Vi började vår kväll med ett glas gott champagne. CV 1750 Valentine Leflave Champagne var riktigt krispig och god. En perfekt Apertif och riktigt njutbart väl kyld i trevligt sällskap. 

Underbar utsikt över Riddarfjärden

En trevlig bar med denna utsikten finns det bara en av. Därmed är den helt klart värt att boka in ett besök här. Med tanke på att det är en väldigt attraktiv och populär bar, så måste man boka sin plats på Le Bar. Det går inte att bara dyka upp här, utan det är bords bokning som gäller. 

Proffsig Barchef gjorde goda drinkar

Barchefen David Arnarsson serverade oss trevliga drinkar kvällen igenom!

Njutbar utsikt & njutbara drinkar

 

‘’På cocktailmenyn finns både moderna cocktails såsom La Pomme och Sakura Blom liksom oslagbara klassiker. Dessutom matchar vi cocktails från menyn med utvalda rätter, så kallat cocktail experience’’ -David Arnarsson, barchef Le Bar.

 

Deras goda drinkar eller cocktails kombineras till fördel med små rätter från deras drink meny. 

Här erbjuds ett trevligt urval av smårätter, med alltifrån HUÎTRE  Pocherat Gillardeauostron från Frankrike med Oscietracaviar och gurka till STEAK FRITES Tartar på svensk hängmörad biff med Oscietracaviar – Hommage à Burnt Ends eller goda charkuterier. 

 

Smårätterna anpassas till och med, med samma färger på drinkarna som de små rätterna. De är verkligen helt fantastiska på att kombinera både smakerna på smårätterna såväl som på drinkarna. 

Le Bar är nog helt klart Stockholms bästa bar, med en enorm utsikt över Stockholm.

 

Hit tar man med fördel en av sina bästa väninnor eller kanske sin date för en oförglömlig afton. 

Sakura Blom

Vi spanade igenom drinklistan på Le Bar och fastnade för flera. Favoritdrinken för både mig och min väninna blev Skaura Blom. Drömmen om Japan kan man ju nästan kalla den. I den var det Symphony 6 Maraschino och Cherry blossom tea.
 

Till Sakura Blom åt vi en passande och blommig soppa. 

Mandarinsorbet med Diplomático Rom

Det blev en avslutande dessert för kvällen på Le Bar, som verkligen var grädden på moset. En syrlig och god mandarinsorbet som toppades med Diplomático Rom var verkligen den perfekt avslutningen. Lagom söt och syrlig dessert!

 

Man får verkligen en exklusive och fantastisk kväll här. Såväl drinkarna som tilltuggen är goda. Det kostar en slant, men är helt klart värt det och en upplevelse utöver det vanliga.

Öppettider och priser      

Á la carte i Salongen: onsdag – lördag 17.00-23.00 

Men det rekommenderas starkt att boka ett bord. De har få bord som är väldigt populära.

Hitta hit

Rålambsvägen 17 – våning 23, Stockholm

Närmaste T-bana Thorildsplan (Grön linje)

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser. 

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *