Sopot Marriott Resort & Spa i Polen

Sopot Marriott

Sopot Marriott Resort & Spa med strandläge

I Sopot finns de flesta lyxhotellskedjorna. Vi bodde ett par nätter på Marriott Sopot Spa & Resort. Det ligger precis intill den långa sandstranden. Man behöver bara passera själva strandpromenaden. Sedan når man stranden.

 

Familjerum

Vi bodde i ett familjerum med en skön kingsize bädd med balkong ut mot havet och stranden. Det var härligt att vakna upp till den utsikten. Det fanns även ytterligare ett litet rum med en våningssäng och skrivbord.

Utsikten mot havet

Vi hade väldigt fin utsikt mot havet ifrån vår balkong. 

Frukostbuffé

Frukostbuffén var väldigt bra. De serverade även glutenfrittbröd. Jag gillar när de har lite sallader till frukost också. Det är en fin kombination till olika varma rätter. 

Vi satt utomhus och åt frukost, vilket var riktigt mysigt. 

Brasseri Mera

Vi åt lunch på deras restaurang Brasseri Mera. Deras brasserie hade utsikt över trädgården och ligger precis vid strandpromenaden. Har man tur kan man även få ett bord med havet gläntandes mellan träden. Här serverar de både frukost, brunch, lunch och middag. Vi åt våra frukostar här och satt utomhus och njöt av atmosfären och den goda frukosten.

 

Menyn är varierande med varma och kalla rätter. Mitt val föll på deras caesarsallad som var riktigt god. Killarna åt deras hamburger tallrik. De hade även barnmeny.

På Mera Brasseri kunde man även slå sig ner bara för en kaffe eller drink om man ville. En After Beach är naturligtvis alltid trevligt efter en dag på stranden.

Se så vacker min ceasarsallad var med blommor. 

Barnen åt dessert. Den ena sonen får såklart bara sorbetglass, men min andra son åt glass med jelly och chokladsås.

Mera Spa

Mera SPA är ett relativt stort spa. De har 35 behandlingsrum, inklusive rum för par, om man önskar att gå tillsammans på en avkopplande behandling. Här erbjuds ett stort urval av olika härliga behandlingar såsom ansiktsbehandlingar, kroppsinpackningar, kroppsskrubb och kroppsbehandlingar. Det finns även aromaterapi, hydroterapi och thalassoterapi. Spat är utrustat med en bastu, olika sorters pooler inomhus, två bubbelpooler inomhus och även två utomhus. och en ångbastu.

Jag tog en en timmes lång ljuvlig oljemassage. Det var en helkroppsmassage med en god doftande olja. Jag hade en riktigt bra manlig massör, som tog i hårt på de onda punkterna.  Spat är öppet alla dagar. 

 

Barn under 16 år får bara på spat, men i vuxet sällskap. Så vi var där alla tre dagarna när vi bodde på hotellet. Barnen gillade poolerna och spaavdelningen också. Det var väldigt rent, fräscht och fint. 

Dessa stora kranar eller fontäner som sprutade vatten när man satte på dem var så sköna. De känns nästan som att ta en riktig massage att hänga under dem. 

Avkopplande relaxrum

Efter min härliga massage lade jag mig en stund och vilade i deras tysta vilorum. Här serverades det olika sorters théer och vatten. Efter en massage är det bra att dricka mycket vatten, eftersom det sätter igång systemet i kroppen. 

Sopot Marriott Resorts Spa var riktigt bra och jag kan tänka mig att det är ett av de bästa spaavdelningarna i Sopot. 

Rooftop Pool

Högst upp på Sopot Marriott Resort & Spa har de en Roof Top Infinitiy Pool, där man kan bada och blicka ut över havet. Här uppe är det adults only, dvs det är bara för vuxna. Det finns flera solbäddar här och utsikten från pooltaket sträcker sig nästan över hela Sopot. Här upp finns också en Panoramabar.

Eftersom vi reste hela familjen var jag bara här en kort stund. Men det var riktigt härligt att ta ett dopp i denna pool. 

 

Strandnära

Sopot Marriott Resort & Spa har ett perfekt läge, precis vid den långa sandstranden. Man går bara över strandpromenaden så är man nere på stranden på ett par minuter. 

 

Hitta hit

Bitwy Pod Plowcami 59, Sopot, Pomerania

Res hit

Från Stockholm/ Arlanda går det direkt flyg till Gdansk dagligen. Det tar en dryg timme med flyg. Sen ca 30 minuter från flygplatsen i Gdansk till Sopot.

 

 

Önskar du tips på andra SPA-hotell i Sverige

Önskar du tips på andra spaanläggningar så har jag många tips och även olika guider; 

 


Vistelsen i Sopot gjordes och på Sopot Marriott Resort & Spa i annonssamarbete med Visit Sopot, men tankar, åsikter och bilder är som vanligt alltid mina egna, när inget annat anges. 

Spana också in

1 kommentar

  1. Vi har ganska nyligen fått upp ögonen för Polen och börjat utforska, så att åka på en SPA helg låter inte så dumt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *