5 mysiga hotell i Sverige

 

 

 

 

Sommaren är ju nästan den bästa tiden i Sverige. Det är ett mysigt land, men finns det några mysiga hotell i Sverige?

Sverige har ett stort utbud av trevliga och mysiga hotell och några hotell i Sverige som jag skulle vilja besöka har jag spanat in här nedan. 

5 mysiga hotell i Sverige

  1. Vann Spa på Västkusten

Vann är ett lyxigt och mysigt hotell som ligger vid ett naturreservat som är beläget längs med Gullmarsfjorden. En bra sak som många uppskattar med detta hotell är maten, eller närmare bestämt alla fisk- och skaldjursrätter som är av underbart fin kvalitet.

En annan faktor som gör att detta hotell är Sveriges mysigaste består av att det finns en spaavdelning på hela 1 000 kvm på området.

Vill du uppleva storstadspuls och nattklubbar ska du välja ett annat hotell, men när det kommer till mysighetsfaktor och avkoppling är det inget hotell i Sverige som slår Vann på fingrarna. 

Här har receptionen har öppet dygnet runt. Det finns simbassäng ovh bastu på området. Man har tillgång till gratis wifi och gratis parkering. Här kan man också övernatta med sina husdjur.

  1. Albert Kök Hotell & Konferens (i Trollhättan)

Albert Kök Hotell & Konferens ligger strax intill centrala Trollhättan. Hotellet är främst känt för två saker; den prisbelönta restaurangen samt den trevliga atmosfären. Många gillar även att detta är ett relativt litet hotell med endast 28 rum. Här har alla rum antingen balkong eller terrass. Det finns hiss och man har tillgång till både gratis parkering och wifi. Tyvärr får man inte ta med sig husdjur hit. 

 

 

  1. Mjölby Stadshotell (i Mjölby)

Mjölby Stadshotell är ett mysigt hotell av två anledningar; det har anor från 1600-talet och det finns en mysig restaurang med whiskybar. Det finns även en golfbana strax intill hotellet, vilket många gäster uppskattar. Här har de också gratis parkering, strax intill hotellet och man har gratis wifi. Receptionen är öppen dygnet runt och det finns hiss. Hit man man åka och övernatta med husdjur om man önskar. 

 

  1. Kosta Lodge (i Kosta)

Kosta Lodge är kanske inte det mest kända spa hotell sverige. Men det finns trots allt två pooler på området, så även jacuzzi och bastu. Här får man även möjlighet att spela biljard om du så vill. Många uppskattar även att det bara tar några minuter att gå till Kosta Glasbruk, samt att tempot är relativt lågt på den småländska landsbygden. Man kan också hyra cykel på hotellet och se sig om i omgivningarna. Både gratis wi-fi och parkering och husdjur är välkomna hit. 

 

 

  1. Strandflickornas Havshotell (i Lysekil)

Strandflickornas Havshotell har anor från början av 1900-talet och som namnet antyder är det inte långt till havet. I många fall ligger havet precis intill rummet, och utöver det finns det många hotellrum med jacuzzi på området. Här finns en trevlig restaurang och bar som är väldigt populär. Ett hett tips är verkligen att hyra cykel och cykla runt i Lysekil. Det är så härligt att cykla längs havet och varför inte ta färjan över till Skaftö och utforska Grundsund eller Fiskebäckskil. De har både gratis parkering och wifi när du bor på hotellet och roomservie om du önskar. Hit är även husdjur välkomna. 

 

Sverige är verkligen  så vackert och kanske är det dags att planera en härlig roadtrip till sommaren och övernatta på några eller något av dessa trevliga hotell. Jag drömmer faktiskt om Strandflickornas Havshotell. Kanske blir det redan i sommar, vem vet?!

 

Tips på andra hotell i Sverige

 Önskar du tips på andra spaanläggningar, så har jag besökt en del. Ett av mina populäraste inlägg är om 12-spaanläggningar i Sverige. 
Eller 5-trevliga hotell i Stockholm.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *