Påsk på Kolmården 2022

Redan förra lördagen slog Kolmården upp sina portar för säsongen med ett storslaget påskfirande. Under hela 12 dagar fylls parken med påskdekorationer och aktiviteter för hela familjen. Utöver spännande djurmöten och pirriga karuseller får man träffa häxorna i Häxköping, möta Påskharen i Morotslandet, besöka den läckra godisstigen och delta i Bamses äggjakt. Dessutom är det premiär för nya föreställningen ”Bamse och båtsemestern”.

Vi var senast på Kolmården i höstas på Halloween. 

Jag måste säga att de är riktigt bra å att göra det stämningsfullt inför högtiderna. 

Påskfint och stämningsfullt

Kolmården firar Påsk med påskstämning tillsammans med Bamse varje dag kl. 10-17 under hela påsklovet 9-18 april samt 23-24 april. Som vanligt kan man också träffa djur från alla världens hörn, sväva över savannens mäktiga lejon och giraffer i Safaribanan och åka en av världens bästa berg- och dalbanor, Wildfire. Parken är riktigt fint dekorerad och påskkänslan infann sig direkt när man ankom Kolmården.

 

Äggjakt

Missa inte Bamses stora äggjakt – Vargen har köpt stora färgglada ägg åt Bamse och hans vänner. För att göra det lite extra spännande har han gömt dem på olika ställen i parken. Bamse har gömt sex stycken stora påskägg i parken, sen får man gissa vem som får vilket ägg. 

Häxköping

Besök häxorna i Häxköping – i Häxköping har häxorna mellanlandat i hundratals år på sin väg till Blåkulla. I den lilla handelsstaden finns allt som en häxa kan behöva; kvastservice, skönhetssalong, hattaffär, trolldrycksbutik och mycket mer. Här kan man utmana häxorna i kvasthoppning, träffa spådamen, gå på trolleriskola och hjälpa häxorna att laga en magisk brygd. 

Häxmusikal

Man kan också se musikalen Kvistfritt kvastskaft och utmana häxorna i kvasthoppning. En riktigt rolig och fartfylld musikal. 

 

Morotslandet

Morotslandet är lekplatsen Kulmården som har förvandlats till ett morotsland med jättemorötter! Här kan man träffa den skojiga påskharen, herr Tulpan och fröken Påsklilja och leka loss i en underbar sagolik vårvärld.

Godisstigen

Missa inte smarriga Godisstigen, hör kan man vandra längst den lekfulla godisstigen där det finns en klurig uppgift att lösa. Vem vet, kanske får man något smarrigt om man klarar det?

Ny Bamseteater 2022

 ”Bamse och båtsemestern”

Det är premiär för en helt ny Bamseföreställning som sätts upp på teaterscenen i Bamses Värld. Det är sommar i Småköping och Bamse och hans vänner ska ut på en härlig semester med båten Viktoria! De är i full gång med att packa och förbereda allt inför den stora resan, men allt går inte riktigt som planerat. Kommer det verkligen att bli någon båtsemester? Det är frågan. En fartfylld och rolig teater som engagerar publiken. 

Bamsesvärld med roliga åkattraktioner

I Bamses Värld blir det åk efter åk i vännernas karuseller; berg- och dalbanan Godiståget, Bamses flygande matta, Skalmans luftballonger och Dunderhonungsburkarna. I sjön ligger Bamses båt Viktoria och väntar på att ge sig ut på spännande åkturer med alla barn och vid Skalmans hus finns några lustiga bilar att testa. En av favoriterna blev Bamses flygande matte, för min nymålade Leopardunge!

Safaribanan

 

 

En av mina favoriter är helt klart Safaribanan. Här svävar men högt i en gondol  ovanför savannen. Här får man se och lära sig mer om bland annat lejon, giraffer och zebror. Vi blev dock besvikna att Girafferna tyckte det var för kallt ute och inte var utomhus. 

Bo över på Vildmarkshotellet

 

För ett ultimat lyxigt dygn bo över på närliggande Vildmarkshotellet.

Vi ankom dagen innan vårt besök och njöt av poolbad, spa, god middag och en massa annat skoj på Vildmarkshotellet. 

 

Hitta hit

Kolmården i Kolmården. 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *