Säfsen – En familjevänlig skidort i Dalarna

 

Säfsen – skidort i södra Dalarna

Säfsen Resort är en trevlig skidanläggning i södra Dalarna, som passar både för ett besök en långweekend eller
en vecka. Här kan barnfamiljer & aktiva människor i alla åldrar uppleva en rolig semester. Gillar man fartfyllda aktiviteter och sköna familjedagar så kommer man helt klart att trivas i Säfsen.

Det ska vara enkelt att åka på skidsemester med familjen och Säfsens signum är en strulfri skidsemester. För på Säfsen älskar man skidsemester med barn. Därför fokuserar man på lösningar som förenklar skidsemestern för alla.


I Säfsen erbjuds bekvämt boende, 18 nedfarter, 6 liftar, snowpark, 70 km preparerade längdskidspår, Wärdshus, Café, Restaurant & bar, trampolinarena med mera.

Alpin skidåkning & längdskidåkning


I Säfsen kan man räkna med härlig skidåkning för alla. Här finns ett stort utbud av långa och lätta nedfarter, även skidspår för dig som vill åka på längden.

Skidåkning för nybörjare

Ska familjen prova på utförsåkning för första gången är Säfsen en av de bästa ”förstagångsskidorter ” eller för nybörjare i Sverige. Här känner sig även de minsta ”stora” och vågar snabbt lite mer. Säfsens högsta punkt är toppen på Solberget med vacker utsikt över Säfssjön och omgivningarna. Härifrån kan faktiskt hela familjen åka redan första skiddagen. Så snart man har lärt sig att bromsa och svänga lite grann
är man redo att åka ända från toppen. Att redan sin första skiddag kunna
åka sittlift till toppen och själv styra skidorna på vägen ner i den 1,5 km långa Långsvängen är ett stort äventyr.
Säfsen är tillräckligt stort för att känna att äventyren aldrig tar slut och litet nog för att ni inte ska tappa bort varandra eftersom alla backar kommer fram på samma plats!


Barnens Skidland– Alla knattars
favorit

I Säfsen finns även ett komplett barnområde helt anpassat till att första åket på skidor ska bli så roligt som möjligt. Här finns rullband och Säfsens lättaste och långsammaste knapplift. Här finns även snowracerbana, pulkabacke, barnvagnsparkering och grillområde för
matsäckslunchar och brashäng. Här kan man också få träffa Säfsens alldeles egna maskot, älgen Filurius och hans vänner här. Tyvärr missade vi just honom, kanske var det för att det regnade….

Snowparker


Lekparken  – eller Filurius egna minipark, kan du testa perfekt lagom höga hopp och boxar. Kanske första steget innan Folkparken lockar. Dessutom ligger Filurius hus där, och han blir alltid lika glad att få besök.
Folkparken- är för alla modiga kids som gillar utmaningar. Här hittar man lite större blå och röda hopp samt flera rail-linjer i olika nivåer. Genomtänkta, progressiva linjer så att det blir enkelt att veta vad nästa steg är. Här hängde vi flera timmar och barnen åkte i hoppen, om och om igen. 


Längd


Om man älskar längdskidåkning är Säfsen den perfekta platsen. Det finns 70 km preparerade längdåkningsspår för både klassisk åkning och skate. Njut av den vackra naturen längs berg, dalar, sjöar och vattendrag. När det är dags för en paus finns det många mysiga vindskydd där du kan tända en brasa eller bara njuta

 

Säfsens skidsystem

Bild lånad från Säfsen.

Skidsystemet är lagom stort och erbjuder 18 nedfarter, 6 liftar, snowpark, Alla nedfarter syns på ovanstående bild och majoriteten av nedfarterna är gröna eller blå och passar därmed perfekt för en familjeweekend. 

 

 

 

Vi hade en riktigt härlig weekend i Säfsen, trots växlande väder. Fredagen var riktigt härlig, lördagen dessvärre en del regn och på söndagen kom stormen Malik på besök. Men vädret kan man ju aldrig styra över, så i det stora hela blev det en fin skidhelg med knappt inga liftköer alls. Fördelen med att resa i lågsäsong. 

Boende

På semestern ska det vara minst lika bekvämt som hemma. I Säfsen kan man välja mellan boende i charmiga stugor eller de populära och moderna lägenheterna Vargspåret & Solslingan med ski in-ski out eller liftnära läge, som vi bodde i. 
Oavsett vad du väljer så får du ett fräscht, härligt och bekväm boende med mysigt soffhäng, sköna sängar, bastu och kamin som tillval och välutrustat kök med alla bekvämligheter. Fullt utrustade med allt man behöver för en familj på skidsemester.

Vargspåret D1

Utsikten från sovrummet – master bedroom.

Vi hade bokat Vargspåret D 1 en lägenhet med 4 sovrum, precis intill backen med härligt Ski in Ski Out läge. Utsikten från vårt sovrum, köket och balkongen var mot skidbackarna, vilket var en väldigt trevlig utsikt. 

 

Lägenheten hade en riktigt trevlig inredning med skön soffa, smart-TV. utrymme för allt man kan tänka sig. Fyra mindre sovrum och två toaletter med dusch. Den ena även med bastu. 

Hela lägenheten kändes väldigt fräsch och snygg!

 

Vi njöt till fullo på eftermiddagarna med egen After Ski, goda middagar, bastubad och härliga frukostar innan skidåkningen.

Semestertips! Boka avresestäd och njut av skidåkning i stället innan hemresan. Guld värt att bara kunna packa in i bilen och sen hoppa i pjäxorna och skidorna och glida ner för backen.

Liftkortspriser och öppettider

Liftarna är öppna alla dagar  9-16, utom lördagar då det är öppet 9-18. 

Liftkort för en weekend som vi hade bokat kostade 990 kr för vuxna 4 dagar och 760 kr för ungdom. Barn upp till 7 år åker gratis. 

Hitta hit

Säfsen Resort, Säfsbyn i Fredriksberg

Dryga 3 timmars bilfärd från Stockholm 

 

Andra skidorter i Sverige

Vi har åkt mycket skidor i både Serbien och Österrike senaste åren. Men önskar ni tips på andra skidorter i Sverige har vi tidigare varit i; 

Järvsö 

Romme Alpin

Lindvallen – Sälen 

 

Vilken är din bästa skidanläggning i Sverige? Kommentera gärna. 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *