Halloween på Gröna Lund 2023

gröna lund

Äntligen är en av årets höjdpunkter här. Nämligen Halloween på Gröna Lund. Vi har väntat och längtat. Jag undrar egentligen om det var jag eller barnen som var mest förväntansfulla igår . . . Det är alltid lika roligt och spännande och se hur de har smyckat parken, hur skräckparaden är och vad som göms i skräckhusen. 

Tidigare år på Halloween på Gröna Lund

I år är det sjätte gången som det anordnas Halloween på Gröna Lund. Vi har såklart varit på Halloween på Gröna Lund alla åren 2017, 2018 , 2019 , 2021. och senast 2022.

Det är nu ett helt år sedan vi var på detta rysläskiga firande sist och det är alltid lika spännande varje gång och se vad de har för häftiga nyheter.

Premiär imorgon fredag

Imorgon fredagen den 13:e oktober kl. 16.00 slår Gröna Lund upp portarna på riktigt till sitt sjätte Halloweenfirande.

Hösten för oss betyder verkligen Halloween på Gröna Lund. Tiden då hela nöjesparken förvandlas till ett rysligt och mysigt paradis där man verkligen kan frossa i skräckhus, attraktioner och läskiga karaktärer. Och älskar man inte skräck så kan man mysa runt bland pumpor och andra höstiga dekorationer lite överallt i parken. Främst på Lilla Området, där det är mer för mindre barn. Här är det inte ett dugg läskigt utan härlig stämning med snälla häxor och roliga åkattraktioner för de små. 

Höstmarknad med pumpor

På lilla området är det riktigt mysigt med massor av vackra pumpor som smyckas överallt och höstmarknad. 

Jag hade med mig tre trettonåringar som testpanel. Exakt samma panel som förra året, men nu hade de ju åldern inne och fick gå i alla skräckhusen. 

Häxans Magiska Stig

Häxans Magiska Stig är en upplevelse för de yngre besökarna. Den magiska stigen är fylld av överraskningar! Här bor häxan Ofelia och hennes bästa vänner Grums och Glims, som behöver hjälp av unga äventyrare att hitta ingredienserna till hennes trolldryck som hon tappat bort.

Skräckparaden

Varje dag tågar en häftig parad med kusliga karaktärer och väsen in i parken. De gör entré både på dagen (14.00) och på kvällen (18.00) när mörkret lagt sig och vi lovar att ingen kommer lämnas oberörd. Kolla så länge du törs…

Sedan dyker karaktärerna upp lite varstans i parken. När man minst anar det skulle jag säga och skräms. Man går inte ifred här inte….

5 olika Skräckhus


Obscura är årets hetaste nyhet. Här blir man inlåst i totalt mörker, där gränserna snabbt upphör mellan vad som är verkligt och vad som är den inlåstes egna värsta mardrömmar.
Skeppet är ett orientaliskt skepp som bär på en tusenårig förbannelse. Läskigt värre!
Sekten är i ett övergivet hus sker mystiska offerritualer för att tillkalla mörkrets makter.
Olustiga Huset – Lustiga Huset har tagits över av ett onskefullt clownsällskap, där clownerna springer omkring och skräms överallt. 
House of Even Worse Nightmares – House of Nightmares med ökad skräcknivå.

Mat nyheter

De hade jättegod och roliga Spirellos. Som en potatisskruv på en pinne och sedan kunde man önskar krydda/ smak på dem. Var som en blanding mellan pommes och chips. Riktigt gott! 

Missa heller inte deras svarta eller orangestrutar med mjukglass eller deras goda Cake Pops. 

Åkattraktioner

De flesta av deras åkattraktioner är igång under hela Halloween, dock beroende på vädret. Fler av åkattraktioner har gjorts om lite grann och fått nya namn. Lite mer läskiga namn som mumieelefanterna, oturen och spindelpigan. 

Gröna Lund har verkligen något för alla, stor som liten, gammal som ung! Helt klart en fantastisk dag för en hel familj! Jag och Diana med kidsen hade verkligen en rolig eftermiddag och kväll. Som sagt, det är alltid lika bra. 

Tips, boka innan biljetterna är slut. Jag har redan sneglat på fler datum, men det är faktiskt fullbokat redan, vissa dagar!

Öppettider & priser

De öppnar 13 oktober och håller öppet på helgerna samt hela höstlovet v 44. Man rekommenderas att boka biljetterna online för att säkra sin plats! Premiären och även flera dagar är redan fullbokade.


Vi delar upp de flesta av dagarna i ett förmiddagspass (10.00-15.30) och ett eftermiddagspass (16.30-22.00), där det är lika gastkramande läskigt oavsett vilken tid du besöker oss. Den enda skillnaden är att du i dagsljuset ser tydligt vad som förföljer dig…

Biljetterna kostar från 299 kr beroende på ålder, barn eller vuxen.

Hitta hit

Lilla Allmänna Gränd 9, 115 21 Stockholm

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *