Körsbärsblomningen i Kungsträdgården

Årets höjdpunkt i Kungsträdgården

Årets vackraste tid är här. Våren i Kungsträdgården, när körsbärsträden står i blom är nog bland de vackraste som finns i Stockholms innerstad. Det är som ett enda stort drömmigt rosa blomstrande hav. Ett hav av bara vackra små, små rosa blommor. Numera är det verkligen en turistattraktion att åka in till Kungsträdgården bara föra att fota sig i det blomstrande rosa havet. 

 

Färgglada blommor

Det är nog ett av de finaste ställena som jag vet denna tiden på året. Jag var rätt sent på bollen i år. Jag har jobbat väldigt mycket och varit bortrest en hel del i april och inte hunnit mig in till storstaden och sett detta. Det blir ju så när man har flyttat ut till förorten…

Det var naturligtvis inte bara jag som var där. Trots att det varken var varmt eller superfint väder, så var det ett enormt folkhav av människor. Det är svårt att få en bild bara på Körsbärsträden eller blommorna. Men jag lyckades ganska bra ändå. 

Hur såg det ut förra året?

Körsbärsträdsblommningen förra året var minst lika vacker i Stockholm. Den finns ju även på flera platser i Stockholm, men Kungsträdgården är ju mest attraktivt.

 

Hitta hit

Kungsträdgården ligger mitt i Stockholm City. Ca 5 minuters promenad från T-centralen .

 

Bysistorget

En annan väldigt mysig plats i Stockholm med Körsbärsträd är Bysistorget på Södermalm.

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *