La Tour – Trevlig restaurang med utsikt över Stockholm

La Tour

 Pontus Frithiofs höjdare La Tour  

 För drygt ett år sedan öppnade Pontus Frithiofs senaste restaurang La Tour. Här välkomnas gäster till ett exklusivt och passionerade power dining-koncept. Här avnjuts en säsongsbaserad meny med kompletterande dryck som håller yppersta klass. Restaurangen som är belägen överst i ett av Stockholms mest kända landmärken, utvecklar sig likt Pandoras ask med varierade upplevelser och karaktär, där varje rum har tillgång till den milsvida utsikten över Riddarfjärden och Stockholm.  

När man ankommer möts man av ett fint välkommande med en liten varm ingefära drink. 

Stockholms mäktigaste utsikt

Utsikten här är magisk. När man kliver in i hissen och åker upp till våning 23, så får man nästan känslan av att var i en storstad som New York eller kanske Hong Kong. Det är en mörk fredagskväll. Hela Stockholm är upplyst och man ser till fina sevärdheter runt om i staden. La Tour kan vara en av de restaurang som har härlig utsikt året om. Oavsett årstid eller tid på dygnet.

Det var helt övermäktigt att sitta här med härlig musik brusandes ur högtalarna, njuta av goda viner och smakkombinationer. Kanske ett av Stockholms bästa ställen för en date. 

La Tour – Fine Dining restaurang

 

La Tour är den första fine dining-restaurangen som krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, öppnar sedan 2007. Restaurangen bjuder på oförglömliga gastronomiska upplevelser i en lyxig internationell ombonad miljö där det organiska välvda möter det moderna och funktionella, inspirerat av 60-talet och skyskrapans arkitekt Paul Hedqvist 

Avsmakningsmeny- Förrätter

Som första förrätter serverades Amuse Boef som innehöll en Oxconsommé, Briochtoppat med Oxmärg och Tartar av svensk reservabiff med Oscietracaviar (min hade inte det pga allergier). 

Finaste råvarorna hämtad främst från det franska köket

Matkonceptet på La Tour är klassiskt, modernt och elegant med de bästa och finaste råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. På menyn, som innehåller en innovativ vegansk del, återfinns allt från tartar på Wagyubiff till ankleverterrin med brioche och rödlöksconfit, hel gratinerad vildfångad blå hummer med toppmurklor och spenat, svensk hängmörad entrecôte på ben med kvällens tillbehör samt vegansk chokladmousse av Valrhona Tulakalumchoklad och svenska sensommarbär.

 

La Tour är verkligen någonting alldeles extra och ett restaurangbesök som måste upplevas för att förstå hur bra det är. Restaurangen särskiljer sig från andra i segmentet genom sin servering av en à la carte-meny med variation, dynamik och karaktär i smakupplevelserna – detta tillsammans med speciellt utvalda viner som handplockats av Mario E. Moroni som också är delägare och chefssommelier

Fantastisk service

Robert-Jan Rijns, med erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger, är restaurangchef och kökschef är Michael Spiridon med erfarenhet av både klassisk och vegansk matlagning. Vi hade dessutom nöjet att bli serverade av Robert-Jan Rijns med helt fantastisk service.

 

7 rätters avsmakningsmeny

Under kvällen avnjuts en god 7 rätters avsmakningsmeny med inslag av många härliga smaker tillsammans med perfekt utvalda viner som passade till rätterna. Några av favoriträtterna blev Risotto Aux Cépes med Karl-Johansvamp carnaroliris, Madeira och parmesan och deras Duvbröst från Maché med ankleverparfait och honung från Kungsholmen.

Deras avsmakningsmenyer varierar efter säsong och ändras lite då och då.

 

Jag har dessvärre råkat ut för nya allergier beståendes av både fisk- och skaldjursallergier. Egentligen det som jag älskar att äta allra mest, så det är väldigt tråkigt. Men de var snabba med att göra andra utsökta, fina och passande rätter åt mig, där det var planerat att både fisk eller skaldjur fanns med på menyn. En stor eloge till kocken som löste detta med kort varsel. 

Risotto Aux Cépes med Karl-Johansvamp carnaroliris, Madeira och parmesan som blev en av mina favoriträtter. 

 

Utsökta viner

Till varje rätt hade erbjöd de att servera att passande vin för att få allt att smaka ännu godare tillsammans. 

 

Duvbröst från Maché med ankleverparfait och honung från Kungsholmen.

Desserter

Brillat Savarin var en ritkigt god opastöriserad ost från Hervé Mons med valnötter. 

Vi åt även en god gurksorbet med Hendricks Gin. 

 

Denna veganska chokladmousse av Valrhona Tulakalumchoklad och svenska sensommarbär var verkligen ett perfekt avslut på en härlig och njutbar kväll. 

Exklusiva chokladpraliner

Fin gåva

När man gick hem från La Tour fick man en liten gåva i form av en min chokladask med handgjorda chokladpraliner från Cecilia Nordström. En av lyxpralinerna var med smak av prinsesstårta.

Öppettider och priser     

Á la carte i Salongen: onsdag – lördag 17.00-23.00 

Men det rekommenderas starkt att boka ett bord. De har få bord som är väldigt populära.

En avsmakningsmeny kostar 1895 kr per person. Sen tillkommer drycker eller dryckespaket.

Hitta hit

Rålambsvägen 17 – våning 23, Stockholm

Närmaste T-bana Thorildsplan (Grön linje)

Andra restaurangtips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

 

 

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *