Sea Life – Spännande barnaktivitet i Helsingfors 

SEA LIFE – livet under vattenytan 

I helgen åkte vi iväg på en Sportlovskryssning igen, denna gången till Finlands huvudstad Helsingfors med Viking Line. Då har man en hel dag i Helsingfors och vi fokuserade både på sightseeing och  SEA LIFE.

Under turen på SEA LIFE går man igenom regnskogen möter du bl.a. pirayor, grodor och sköldpaddor. Man fortsätter resan genom den färgglada tropiken  Här hittar du fiskar och koraller i alla regnbågens färger. Träffa den välkända  clownfisken,  trädgårdsålarna eller  igelkottsfisken. Undervattenstunneln är utan tvekan den mest spännande och imponerande delen, där ovanför simmar bl.a. svartfenade revhajarna, samt en av SEA LIFEs favoritfiskar sebrahajen Sötis liksom  hundratals fäggranna småfiskar. Med andra ord kan man lära sig nästan allt om livet under havetsyta under ett och samma tak.


Denna gången reste vi tillsammans med kryssningsexperterns från Seafun. Det är så roligt att vi båda familjer har barn som är födda både 2010 och 2016, och våra söner fann varandra direkt. Killarna uppskattade verkligen Sea Life mycket och imponerades av alla fina färgglada fiskar och enligt dem häftiga hajar.

Spännande sandlåda 

Man kunde inte bara titta på livet under havetsyta, utan även leka i sanden på strandkanten. Sea Life var verkligen väldigt bra och verkligen verkligt uppbyggt.

Hajtunnel 


Gå igenom en hajtunnel imponerar alltid. Spännanade att få känslan av att nästan vara under havetsyta. 


 

 

Sea Life  är helt klart värt ett besök om du är i Helsingfors. Vi var där ett par timmar och de hade även ett café så vi passade på att fika där innan vi vi åkte tillbaka till Viking Gabriella.  Det passar såväl lika bra för liten som för stor. Till och med lilla L tyckte det var roligt och se på alla fina fiskar som rörde på sig.
Det kostade 15 Euro / vuxen och 12 Euro / barn i inträde att gå in.

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *