Restaurang Gioia Sthlm – Italiensk Trattoria

gioia

Restaurang Gioia

På hörnet Vasagatan/G:A Brogatan hittar man mysiga restaurang Gioia. Det är en rustik restaurang med mycket puls och hjärta. Menyn är internationellt inspirerad av typen ”italiensk trattoria” och med ett stort urval av vin, sprit och en omfattande cocktailmeny. Restaurangen erbjuder verkligen en stämningsfull atmosfär mitt i Stockholm City. Här har man storstadspulsen både på restaurangen, i baren och utabför dörren!

Härlig bar känsla

Vi fick ett bord för fyra precis i anslutning till baren och ett fönsterbord. Det är härligt att få känna på atmosfären både inifrån, liksom se den utifrån och som grädde på moset, kunde vi iaktta kockarna medan de lagade maten. Äldsta sonen är extremt intresserad av matlagning, så sittplatserna kunde inte ha blivit bättre för våran del. 

Gioia fokuserar främst på en “från grunden-filosofi” och erbjuder noggrant utvalda charkuterier, handgjord pasta och rustika kött- och fiskrätter likväl som vegetariskt efter säsong. Dessertmenyn är föränderlig och hålls klassiskt enkel med rena, självklara smaker gjorda på dagsfärska, lokala ingredienser.

Förrätter

Till förrätt delade vi på Carpaccio, som är tunt skivad oxfilé toppad med citron och timjanpicklad borettanlök, ruccola, parmigiano reggiano och olivolja. Sedan tog vi en Charkbricka med ost som serverades med marinerade grönsaker, frittata och friterat bröd. Alldeles lagom att dela på till oss fyra. 

Varmrätter

Till varmrätt delade killarna på en Bistecca Fiorentina som var  1 kg T-ben (angus) stek från Miguel Vergera
farmen, som serverades med grillad citron, tryffelsky, pommes och en tomatsallad. 

Jag åt en Merluzzo som var en smörstekt torsk med krämig musselsås, semi-torkad tomat, krispig pancetta, basilikaolja och smörgåskrasse. Den var så himla god och torsken bara smälte i munnen. Till det åt jag stekt broccoli med Pecorini ost. 

Dessert

Till dessert åt vi Semifreddo, som var en  Salt karamell semifreddo, hallonkräm och hackade mandlar. Yngsta sonen åt en kula ananas sorbet! 

Vi var väldigt nöjda med middagen och lyckades tima in vårt restaurang besök samtidigt som Bianca Ingrosso.  Går hon hit, tyder det på att det är en riktigt bra restaurang. Med tanke på ”alla” restauranger som familjen Ingrosso har i Stockholm. 

Stockholm har dessutom ett enormt utbud av restauranger, men Gioia har verkligen ett riktigt bra läge mitt i stan. Nära T-centralen, olika teatrar, hotell och nära shoppinggatorna!

Hitta hit

G:A Brogatan 36–38,

Stockholm

Närmaste T-bana – T-Centralen

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

Nu är det snart uteserveringarnas högtid och vem vill inte sitta på en härlig uteservering när solen skiner? Jag har listat många härliga uteserveringar i Stockholm, sedan tidigare besök så missa inte min guide till

11-trevliga uteserveringar i Stockholm

Den har visserligen ett par år på nacken, men jag tror att de flesta av restaurangerna och uteserveringarna finns kvar ännu.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *