Avra Meze restaurant i Ayia Napa

Avra Meze Restaurang

Avra Meze Restaurang är en restaurang som serverar mat från det det traditionella cypriotiska köket i Ayia Napa. De erbjuder framförallt  traditionell cypriotisk mat i en härlig atmosfär, som påminner mycket om gammal cypriotisk herrgård.

Råvaror med hög kvalité

På Avra kan man äta allt från en enklare souvlaki från deras levande kolgrill till en fullfjädrad cypriotisk meze och färsk fisk, tillsammans med något av de noggrant utvalda lokala vinerna. Deras råvaror har högsta kvalitet, lokala färska råvaror till all mat tillagas i ett öppet kök. En upplevelse som inte får missas av alla som besöker Ayia Napa. Vissa dagar under sommaren erbjuds även levande grekisk musik.
Restaurangen serverar både lunch och middag.

Trevlig inredning

Restaurangen hade högt i tak inomhus och var väldigt trevlig. Dock njöt vi av den härliga sommarvärmen utomhus. 

Även fast vi huserade utomhus kunde vi se in i deras öppna kök där de lagade maten. Jag tycker att det är trevligt med restauranger där man har öppet kök och man kan få en liten ”sneak-peak” på hur de lagar maten. 

 

 

Kött Meze

Vi åt deras avsmakningsmeny med cypriotisk meze. Vi serverades små rätter i omgångar och det kändes som att maten aldrig tog slut. Vi åt och åt. Det var alltifrån olika sorters kalla rätter så som sallader, olika såser och hummus till olika sorters grillade rätter. Men det var både väldigt prisvärt och gott.

 

 

Kvällen var verkligen härlig på alla vis. God mat och gott vin. Och trevligt sällskap. 

 

Efterrätter

Till efterrätt blev det deras version av Baklava och vattenmelon. Väldigt gott och alldeles lagom efter en trevlig middag fylld av en massa godsaker och smårätter.

 

Hitta hit

4 Nissi Avenue,
Ayia Napa 5340,
Cyprus,

 

Läs mer om vår resa till Cypern här!

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *