Julen 2023

Julen har ordagrant swischat förbi. Vi har ändå ett väldigt långt julfirande och firar i flera dagar med nära och kära. I år blev det tre julfiranden med både makens familj hemma i Täby och med min familj i Dalarna.

Svensk julskinka från Scan

Vi har en tradition att alltid fira ”lill jul” med att smaka av julskinkan.

Maken griljerade en julskinka dan före dopparedagen med god senap och den ekologiska julskinkan från Scan blev väldigt god. Vi kittade oss med nästan tre kilo julskinka med tanke på att vi blev 16 personer på vår traditionella lilla jul.

Vi hade naturligtvis goda tillbehör till julskinkan och ett trevligt glöggmingel, Grönsteds goda vinglögg, Mazes goda rödvin, Ascot krispga goda vita vin som passar fint till både ostar och skinka. Juliga snapsar, julöl och vanlig öl,

Glöets vita bubbelglögg serverade vi också som fördrink. Kan man annat än älska julen och det trevliga sättet som man umgås på. Äta och dricka gott i trevligt sällskap är verkligen livskvalitet!

Julafton

Julafton firade vi hos min svägerska med familj med samma sällskap som på vår ”lille jul”. Sexton personer, trevligt sällskap, god mat och dryck!

Juldagen & Annan Dag Jul

Juldagen firade vi hos min mamma med ett klassiskt riktigt julbord. Men jag skäms att jag inte lyckades få en endaste bild på det vällagade och fantastiska julbordet som hon hade tillagat. Det måste betyda att första gången som jag verkligen slappnade av på julhelgen var när jag kom hem till mamma.

Hela ”Lilljulen” stod vi för, julafton var det knytis och de som vet hur det är att ha sexton personer på besök är en utmaning för den som inte brukar ha det!

Jullov i Orsa Grönklitt

Nu avslutar vi semestern och har ett aktivt jullov i Orsa Grönklitt med mycket skidåkning, frisk luft och utomhusaktiviteter,

Hur var din jul?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *