Gröna Lund´s nyheter 2023

gröna lund

140 år av tivolihistoria


Idag lördagen den 29 april är det dags för årets säkraste vårtecken, då Gröna Lund slår upp sina portar för säsongen.  Det är alltid storslaget när de öppnar för säsongen. I år fyller Stockholms anrika tivoli hela 140 år, vilket dem även firar med att lansera en historiesajt som går live i maj. Där har de samlat alltifrån konserter, attraktioner, byggnader och viktiga händelser – ända från 1883 till idag. Vi fick oss ett smakprov på att se några av dessa fantastiska bilder på deras pressvisning i veckan. 

Ticket-to-Play och heldagsbiljetter


Nytt för i år är den nya biljetten ”Ticket-to-Play”(entré och 5-kamp) för alla gäster som hellre utmanar varandra i spel än i berg- och dalbanor.

 Man kan även köpa deras åkbiljett ”Ticket-to-Ride” (entré och åkband), där det i år endast är åktiden som är uppdelad på för- eller eftermiddagspass, men där gästerna får stanna i parken från öppning till stängning om man vill. Dessutom har de i år även infört en ”Ticket-to-Ride” med åkband som gäller hela dagen – för de riktigt åksugna. Låter som en riktigt bra idé, med tanke på att det är väldigt mysigt att bara strosa omkring i en nöjespark. Speciellt Gröna Lund, som ligger oerhört fint vid vattnet ute på Djurgården. Och under sitt besök vill man förmodligen njuta av både god mat och dryck. 

Ny föreställning, ”Findus flyttar ut”

På pressvisningen fick vi den stora äran att träffa Pettson och Findus vid Pettson Findus Värld och de åkte även tekopparna samtidigt som oss, vilket var jätteroligt!

I deras trädgård utanför Pettson o Findus Värld kommer de att ha en ny spelplats för en helt ny föreställning, ”Findus flyttar ut”, där barnen även kan träffa Pettson och Findus efter föreställningen. Stort plus för de yngre gästerna!

Roliga karuseller

Gröna Lund har verkligen ett stort urval av roliga karuseller eller åkattraktioner. Med min yngsta son hände vi mestadels på det lilla området. Medan den stora sonen helst hänger på det stora området och åker berg-och dalbanor. 

Hekto – Ny restaurang vid vattnet

Nere på Pontonen vid vattnet nedanför Jetline öppnar Gröna Lund årets nyhet på matsidan ”Hekto Smashed Burgers”, där de serverar smarriga hantverksburgare på 100 % svenskt kött eller smashed Oumph!

 

Vi var såklart där och åt av de goda smashed burger. Och de var verkligen smashing goda. Fick högsta betyg av mina 4 killar och mig naturligtvis. Sedan käka pommes och dippa i goda såser är ju heller aldrig fel. Läget är ju bara amazing. Gröna Lunds trevligaste ställe, framför allt när vädret tillåter en varm, solig sommardag. 

Tivoli & sockervadd

Efter en trevlig måltid med smashed burgers var det naturligtvis gott med sockervadd. Det är verkligen något som hör till när man går på tivoli!

5-kampsspel

Gillar man inte åkattraktioner, så finns det en hel del roliga spel att göra. Man kan ju gå dit och bara ha 5-kamp med sina bästa vänner, kollegor eller familjen. 

Detta spel blev min favorit. Naturligtvis för att jag lyckades VINNA ett game. 

Över 40 konserter, 35 danskvällar

I år erbjuder Gröna Lund på Stora och Lilla Scen på över 40 konserter med bland andra First Aid Kit, Westlife, Macklemore, Maxida Märak, Hooja, ALMA, Gavin DeGraw, Anna Ternheim, Disturbed och många, många fler. Dansbanan är som vanligt fylld med Sveriges bästa dansband så väl som salsa- och bachatakvällar.

Favorit åkattraktionen

Hos storkillarna var Monster favoriten. Den åkattraktionen hade ju premiär på Gröna Lund för 2 år sedan.

Den lilla tyckte de flesta åkattraktioner var roliga. Just denna dagen åkte vi tekopparna flera gånger och gick även i Lustiga Huset. Sedan har han precis längden inne för att få åka Vilda Musen.

Hitta hit

Buss eller spårvagn

Med buss 67 från Karlaplan eller spårvagn nr 7 från T-Centralen kommer du ända fram till Gröna Lund. Kliv av vid hållplats Liljevalchs/Gröna Lund.

Djurgårdsfärjorna från Slussen

Turen från Slussen tar ca 8 minuter. Njut av den vackra vyn över Skeppsholmen med omnejd! (Observera att angöringsplatsen vid Slussen har flyttat ca 130 m norrut till Skeppsbrons kaj under tiden Slussen byggs om.)

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *