Ruths Brasserie på Ruths Hotel i Gamla Skagen

ruths brasserie

Kombinera Ruths Brasserie med solnedgången

Att cykla till Gammel Skagen och äta middag på Ruths Hotel på Ruths Brasserie och avsluta kvällen med att se solnedgången på Solnedgangspladsen i Gammel Skagen var verkligen en fantastisk avslutning på en fin dag.

Ruths hotel är beläget i Gammel Skagen i närheten av havet. Det är ett relativt nytt och väldigt populärt hotell att bo på. Här har de två olika restauauranger, en lite finare och sedan Ruths Brasserie med främst fransk inspirerad mat.

Vi hoppade på våra hyrda cyklar och korsade hela Danmark för att ta oss dit. Korsa Danmark uppe på Danmarks nordligaste udde är inte så jobbigt som det kanske låter. Det är ”bara” dryga 5 kilometer och det går snabbt med cykel. Här var det mest raksträcka också och inga  jobbiga uppförsbackar. 

Vi kom fram till den fullsatta restaurangen en aning sent, men vårt bord som vi hade bokat, fanns tack och lov kvar. Det lyckades komma världens regnskur på kvällen och vi ville ju inte cykla i ösregnet. Regnet gick snabbt över och vi njöt av en trevlig middag på Ruths Brasserie.

Förrätt

Vi startade middagen med att dela på en förrätt Salade de Chavignol, med gratinerad getost, picklade nötter och olika sorters sallad. 

Varmrätter

För maken som älskar råbiff föll valet på deras Michauds tartare med sallad, pommes och en sås. 

Jag beställde in en fisk-och skaldjursgryta, som verkligen inte såg så rolig ut på bild. Men den var verkligen smakrik och god. Såsen hade bra smakkombinationer och var riktigt gräddig. 

Dessert

Till dessert delade vi på en chokladtårta med apelsin och Irish Coffee. En helt perfekt avslutning på en bra middag. 

Ruths Brassiere är alltså inte öppet bara för hotellets gäster, utan kan bokas av vem som helst. Men det verkar verkligen vara en populär restaurang. Den var fullsatt både när vi kom och gick trots att det var en måndag kväll i slutet av maj. Så det är en god idé att boka bord här innan. 

Hitta hit

Ruths Hotel
Gl. Skagen
DK 9990 Skagen

 

Kombinera med solnedgången

Ett stenkast ifrån Ruths Hotel ligger Solnedganspladsen, där man kanske har en av de bästa utsikterna för att avnjuta solnedgången i hela Skagen. Solen går ju ner på denna sidan och här ligger en stor och lång fin sandstrand.

 

Många hade tagit med sig egen picknick som de satt och avnjöt, vissa gick till glassbaren precis intill och vi var väldigt mätta, så vi slog oss bara ner och njöt av det vackraste som finns på jorden – solnedgången. Att se den på en strand, oavsett vart i världen är verkligen avkopplande och njutbart. 

 

Danmarks tips

Jag älskar Danmark och har varit i landet många gånger, både privat och i jobb.

Bjuder gärna på fler Danmarks tips 

Skagen Fiskerestaurant

10 tips till vackra Vejle 

9 tips till Köpenhamn 

Har du något favorit resmål i Danmark? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *