Isaberg Mountain Resort i Småland

isaberg mountain resort

Isaberg Mountain Resort

I de Småländska hittar man äventyrsberget Isaberg Mountain Resort. Här hittar man många spännande äventyr, roliga och oförglömliga upplevelser och inte minns ett härligt ställe att umgås tillsammans på. Aktiviteterna är varierande och passar såväl liten som stor. Man kan bo i mysiga stugor i olika storlekar eller varför inte ta med sig sin husbil eller husvagn och bo på deras 4-stjärniga camping. 

Boende Stuga Räven

Vi bodde i en stuga som hette Räven. Den var lagom stor för vår familj och hade två sovrum, ett med två enkelsängar och ett med en våningssäng. 
I vardagsrummet fanns, förutom soffa, också TV, öppen spis även matplats till 6 pers. Det är så himla mysigt att elda i öppna spisen på kvällarna. Lite fjällenkänsla. 

Vi hade sån tur med vädret och kunde sitta ute i solen en stund på påskafton och njuta i solen innan vi lagade middagen.  

Riktigt sköna sängar var det.

4 stjärning camping

På Isaberg Mountain Resort har de även deras året-runt-öppna 4-stjärniga camping, som ligger vid foten av berget. Restaurang, ett flertal lekplatser, grillplatser, badplats och hela utbudet av aktiviteter ligger i direkt anslutning till campingen.

Frukost på Höganloft

Man kunde boka en stugvistelse med hotell service. Då ingick sängkläder i stugan, städning och en fantastisk hotellfrukost.

Så vi tog en promenad ner till Restaurang Höganloft som låg på Isaberg Mountain Resort och avnjöt en energirik och bra frukost. Här fanns alltifrån äggröra och bacon till goda pålägg, färska frukter, smoothies, yoghurt, kaffe, juicer och lite påskgodis till och med. 

Allergi vänligt

Det fanns ett bra utbud med allergi vänlig mat. Glutenfritt bröd, olika sorters havre och soyayoghurt. Mjölkfritt smör och havre mjölk till kaffe. Att resa med allergier har vi vant oss med och det fungerar i stort sett nästan alltid hur bra som helst. 

Rolig lekpark

I anslutning till restaurangen eller huvudbyggnaden fanns en enormt stor lekpark. Våra barn älskade såklart studsmattan som de hade. De hade även roliga gungor och olika klätterställningar. 

Äventyrsgolf

Äventyrsgolf är alltid skoj tycker mina killar. De är även väldigt duktiga. När vi spelar en runda, vilket vi faktiskt gör då och då, så förlorar jag alltid. Jag har liksom inte lärt mig det där ordentligt. Här hade en rolig äventyrsgolfbana med 12 olika banor med olika hinder och några speglade sig av Isabergs äventyrliga aktiviteter. 

 

Han är familjens nummer ett när det kommer till äventyrsgolf.

Rodel

En annan höjdpunkt på Isaberg Mountain Resort var att åka Rodel. Det var verkligen en häftig Rodelbana som var hela 1 kilometer lång. Känslan var mer eller mindre som en karusell mitt ute i naturen. Urhäftig grej. Så den åkte vi om och om igen…och tröttnade aldrig. 

Vår yngsta fick såklart inte åka själv. Men äldste sonen åkte nog snabbast, för han kom nästan ikapp oss efter varje åk. Åkte jag kanske för sakta…

Höghöjdsbanan – Isaberg Tree Top Adventure

Isaberg Tree Top Adventure är deras häftiga höghöjdsbanan som är lite vad man själv vill göra det till. Den finns i olika svårighetsgrader och beroende på hur gammal man är, så kan man ju testa alla banorna. Det är  helt klart en rolig fritidsaktivitet för hela familjen eller en adrenalinfylld utmaning som verkligen testar dina gränser! Vågar du? 

Höghöjdsbanorna bjuder på en rolig kombination av lek, klättring och äventyr där alla kan hitta en spännande utmaningar att övervinna. Man klarar oftast mer än man tror och stärker sitt självförtroende, samtidigt som man får en rolig upplevelse som man garanterat aldrig glömmer.

Du förflyttar dig i hinder mellan plattformar på olika höjder uppe i träden. Roliga hinder som repbroar, balansgångar, klätternät, hopp, och ziplines kommer sätta klurighet, styrka och balans på prov. Ny eller erfaren äventyrare spelar ingen roll, i höghöjdsbanan finns roliga och spännande hinder för alla. Totalt 71 hinder, varav 19 ziplines, bjuder på allt från enklare utmaningar till fysiska och mentala kraftprov på upp till 18 meters höjd.

Säkerhetsregler

Det gäller att boka en plats och vara i god tid om man vill maximera tiden. Man får testa utrustning och sedan får man en säkerhetsgenomgång och även testa en liten bana för att se att man verkligen klarar av vad som ska göras, när man kanske befinner sig 10-15 meter upp i luften på de olika hinder som finns. 

Man förflyttar sig i hinder mellan plattformar på olika höjder uppe i träden. Roliga hinder som repbroar, balansgångar, klätternät, hopp, en kanot och ziplines kommer sätta klurighet, styrka och balans på prov. Ny eller erfaren äventyrare spelar ingen roll, i höghöjdsbanan finns roliga och spännande hinder för alla. Totalt 71 hinder, varav 19 ziplines, bjuder på allt från enklare utmaningar till fysiska och mentala kraftprov på upp till 18 meters höjd. Helt klart en adrenalin kick får så väl liten som stor. 

Min yngsta som nästan såg ut som en liten spindel när jag fotade honom!

Grillplatser

På flera platser runt om på området fanns det grillplatser. Vi grillade lunch en av dagarna vid grillplatsen som låg nära campingen och äventyrsgolfen. Där var det mest sol och härligt att avnjuta en enklare påsklunch mellan äventyren. 

Mysig bastuflotte vid sjön

Nere vid sjön fanns en mysig bastuflotte vid sjön. Den hyrde vi en förmiddag. Det var verkligen en härlig upplevelse. Lugnt, fridfullt och vackert.  Man bokade bastuflotten online och fick 20 % rabatt när man bodde på området. 

 

Magisk utsikt

Utsikten från bastun var helt magiskt. Det var riktigt avkopplande att sitta i bastun och blicka ut mot sjön. Speciellt efter ett kall bad. 

Premiär för kallbad i sjön

Jag hade premiär för mitt första kallbad någonsin. Jag har alltid tyckt det varit så kallt att bada i sjön när det är under 20 grader. Under denna vistelsen så badade alla familjemedlemmar i sjön. Flera gånger till och med. Det var faktiskt på min bucketlist och jag är glad och stolt att jag tog mig modet att våga bada kallt. Det var dock väldigt skönt att kunna gå in och värma sig i bastun efteråt. 

Badplats med liten strand

Det fanns även en fin badplats att bada vid sommartid. 

Vandrings- och mountainbike leder

Södra Sveriges största Bike Park

Isaberg Mountain Resort är nog mest känt för att ha Södra Sveriges största Bike Park. Som sport- och friluftsanläggning med fallhöjd är mountainbike en självklar aktivitet där. De erbjuder leder för alla nivåer, med varierande längd och olika svårighetsgrad. I anläggningens centrum finns dessutom ett stort område med flera olika teknik banor.

Det finns leder för alla. De har mer än 25 uppmärkta MTB-leder som bjuder på många sköna mil på och runt berget. De är färgkodade från enkelt grönt till utmanande svart. Några är flowleder nedför berget som kräver teknik och erfarenhet i varierande grad. Andra är ringleder i terrängen med växlande krav på kondition och benstyrka. Man måste alltid köpa Trailpass på plats när man skall cykla utan lift. 

Vi har dock inga mountainbikes. Så denna delen missade vi helt. Men vi blev riktigt sugna när vi såg alla Mountainbike åkare. Nästa gång kanske…

Vandra är desto mer min grej. Så jag promenerade runt på deras kortare vandringsleder och njöt i solen. Vi hade mesta dels fullt upp med alla andra roliga aktiviteter, så det blev ingen lång vandring denna gången heller. 

Hitta hit

Isaberg Mountain Resort

Nissastigen,  Hestra

 

Tips på andra campingar i Sverige

Önskar du tips på andra campingar, så har jag en kategori som heter just camping.

En guide med

7 fina campingar

Fossens Camping i Bokenäs

Gålö Havsbad 

Kronocamping i Lidköping

 

Vilken är din favorit camping i Sverige?

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *