MAP Petite Maison – Ny cocktailbar i Stockholm

Premiär i veckan på MAP Petite Maison

De första september öppnade den internationella cocktailbaren MAP Petite Maison på Vasagatan 38 i Stockholm. Det är en mindre intim bar med bara femton platser  som satsar på moderna cocktails, premiumsprit, tapas och konst. Bakom öppningen står den hyllade cocktailbaren MAP Maison i London.

Exklusiv bar med en blomstrande uteservering

På nya MAP Petite Maison i Stockholm serveras både klassiska samt egna experimentella cocktails som hämtat inspiration från hela världen. Det finns även möjlighet att avnjuta utvalda tapas från Medelhavet som skapats för att passa till barens cocktails, whisky och rom.

MAP Petite Maison är faktiskt den första fristående internationella cocktailbaren i Stockholm vilket gjorde öppningen extra spännande. Deras mål är att skapa en intim och personlig upplevelse för alla som uppskattar cocktails och kvalitetssprit.

Melissa Frangi är Global Bars Manager på MAP

Jag träffar Melissa Frangi under kvällen som vi besöker baren. Hon är Global Bars Manager på Map och har under åren på  MAP Maison i     London byggt upp en personlig direktkontakt med flera av världens främsta destillerier. Det innebär att även baren i Stockholm får ett sortiment utöver det vanliga med flera rariteter på hyllorna, inte minst inom skotsk och japansk whisky.

Konsten på MAP Petite Maison byts regelbundet ut och till varje utställning skapas en ny cocktail som inspirerats av verken. Först ut är den svenska konstnären och skulptören Tomas Lacke som hämtat sin inspiration från både klassiskt oljemåleri och gatukonst. Hans verk kombineras med cocktailen Kintsugi som bygger på Ki No Bi Kyoto Dry Gin.

Fräscha goda cocktails

Melissa står i baren när vi är där och gör våra cocktails. De blir riktigt goda. Maken tar en  The Smoke Barrel som innehåller Macallan 12 Double Cask, Cherry Hearing, Amaro Montenegro, Barrel Aged Bitters. Den var lite mer rökig och stark. 

Medan min cocktail var lite mer söt och lättdrrucken. Jag tog en Sunshine in a glass som innehöll Malfy lemon gin, rosé wine & grape friut syrup, Italicicus, white peach & jasmine soda.  Priserna varierar från ca 175 kr per cocktail. 

 

Öppettider

MAP Petite Maison som öppnar 1 september har femton sittplatser och erbjuder både bokningar samt drop-in i mån av plats. Öppettiderna är initialt från 15:00 till 01:00 från tisdag till lördag.

Hitta hit

Vasagatan 38, Stockholm

Närmaste T-bana är T-centralen

 

Tips på andra barer i Stockholm

Cadierbaren på Grand Hôtel

Grus Grus Vinbar

Sjöstadens Sky Bar

Blique by Nobis Takbar

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *