Winter Wonderland på Gröna Lund

winter wonderland

Winter Wonderland –  Gröna Lunds nya satsning 

Imorgon fredagen den 2 december slår  Gröna Lund upp grindarna till en av nöjesparkens största satsningar någonsin, ett magiskt och storslaget vinteräventyr – Winter Wonderland. Besökarna kommer kliva in i en värld full av sagoväsen, gnistrande belysning, spännande vinteraktiviteter, läckra matupplevelser och fartfyllda attraktioner för alla åldrar.

Från 2 december till 8 januari öppnar Gröna Lund för första gången portarna till en magisk vintervärld – Winter Wonderland – ett storslaget vinteräventyr för alla sinnen. Utöver vinteröppna attraktioner och spel kommer hela parken att bada i färgglad och gnistrande belysning. Winter Wonderland är också en plats för alla som vill upptäcka god och spännande mat i vintertema så som magic pancakes, kanderade äpplen, nyårssupé, brända mandlar, glühwein, fondue, frasiga bubbelvåfflor, färglada regnbågspopcorn eller Pink Hot Chocolate. Winter Wonderland är uppdelat i fem tematiserade områden som alla ger olika magiska vinterupplevelser; Sagolunden, Rainbow Land, Klappfabriken, Bubble Street och Grüna Lund.

Som ett enda stort drömland – som bara måste upplevas!

Rainbow Land

Mitt emot Stora Scen hittar du Rainbow Land – en galen, TV-spelspixlig värld i regnbågens alla färger. Här kan man utmana sina vänner i ”Rainbow Racers” – Sveriges häftigaste pulkabacke där man glider nerför den 40 meter långa backen i varsin donutformad gummiring. Såå skoj!

”Disco Bumpers” flyttar också in under Winter Wonderland – en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilar i discobelysning där gästerna själva styr en rund radiobil på is som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare. Man vill bara åka om och om igen. 

 

Bubble Waffles

Missa inte deras goda Bubbles Waffles som är en gigantisk bubbelvåffla som läggs i en strut med glass, grädde, strössel, sås. Ja, du väljer själv vad du önskar ha i den. Hur gott som helst!

Klappfabriken

 

Jordens enda klappfabrik söder om Nordpolen! Lustiga Huset har bytt skepnad och förvandlats till en galen verkstad i full produktion. Fabriken drivs av alver som brinner för att busa – så välkommen in på egen risk! Lite annorlund – men väldigt snurrigt och skoj!

 

Grüna Lund

I området vid Biergarten hittar man numera Grüna Lund, som är en alpby som garanterat sett sina bättre dagar! Det fanns en tid när den alpinspirerade byn var en pulserande skidort, men nu har liftsäkerhet och pistunderhåll fått ge vika för After Ski och festligheter för både stora och små. Här kan du utmana dina vänner i bland annat de nya spelen skidskytte, pingvinkatapultoch ishockey eller njuta av en rykande het fondue eller alpernas bästa glühwein.

 

När man vill värma sig eller vila benen lite, kan man hoppa in i en mysig Gondol och drömma sig bort till Alpernas höga höjder!

Charkbaren

En av favoriterna blev Charkbaren, där man kan köpa gulliga små strutar med charkuterier eller ostar!

After Ski

Stockholms bästa After Ski hittar man numera helt klart på Grüna Lund. Här får man verkligen After Ski känslan med både musiken, barhänget, skidorna, snön och skådespelarna som rumlar runt i parken och går all in…

 

Grilla Mashmallows från en snöskoter är ju naturligtvis också något som man vill uppleva.

Nya spel

De har flera nya spel som man kan göra. Bland annat Skischiessen – skidskytte som killarna verkligen gillade.

Bubble Street

Inne på Stora Området utanför Coca-Cola Store hittar man Bubble Street – en busig och bubblande gata som de har gjort i ordning i samarbete med Coca-Cola som också är huvudpartner till Winter Wonderland. På Bubble Street hittar man det nya spelet ”Catch the bottle”, Coke Store och en häftig ljusinstallation som tar dig genom en lysande flaskportal.

 

Vi var ju på Gröna Lund senast för 1, 5 månad sedan. Och de har bara haft stängt i tre veckor för att städa undan Halloween och fixa inför denna storslagna invigning. 

Skynda dig och boka in en dag innan jul eller kanske på jullovet för att inte missa detta häftiga Winter Wounderland! Kanske blir det årets julklapp till kidsen. 

Hitta hit

Lilla Allmänna Gränd 9, 115 21 Stockholm

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *