VIP-event av Finncanopus – Finnlines senaste fartyg

finnlines

Finnlines senaste fartyg Finncanopus

I veckan bjöd Finnlines in till en VIP event av sitt nya fartyg Finncanopus. För mig är Finnlines helt nytt och jag har varken kryssat med dem tidigare eller varit ombord på något av deras fartyg. Det är alltid trevligt att få se nya fräscha kryssningsfartyg. 

Finnlines frakt- och passagerarfärjor transporterar framförallt viktiga varor över Östersjön varje dag såsom livsmedel, möbler, mediciner eller fordon. Men på deras färjor reser även passagerare med ett transportmedel som redan är i rörelse för godstrafik, och reser därmed på ett särskilt hållbart sätt.

De har även ett trevligt urval av olika kryssningserbjudanden för den som önskar kryssa med detta helt nya fartyg.

Jag fick den stora äran att gå ombord redan i torsdags på deras firande och sedan körde fartyget sin jungfruresa dagen efter.

Presentation och trevlig underhållning

Vi välkomnades av en härlig presentation av fartyget och sedan bjöds det på trevlig underhållning hela kvällen. 

 

Jag var där tillsammans med Christian. Men naturligtvis så kände vi många som var där, så det blev en riktigt trevlig kväll med utsökt mat och dryck.

 

Först bjöds det på välkomstdrinkar i form av fartygets viner och trevliga tapas. 

 

Därefter fick man prova ett urval av deras drinkar i baren och gå på fartygs visning. Vi gick på en guidad rundvandring med deras sociala medieansvariga Bianca, som berättade om fartyget och visade oss runt i de läckra hytterna. 

Fräscha och stora hytter

Vi fick se alltifrån den gigantiska sviten till läckra juniorsviten och familjehytter. De hade stora fina familjehytter med plats för sex personer. Det är ju inte helt ovanligt att en familj har fyra barn och behöver en störr hytt. 

Buffé restaurangen

Sedan slog vi oss n er i buffé restaurangen och åt middag. De bjöd på ett urval av bufféns olika rätter. Här fanns alltifrån kalla rätter, till varma rätter och trevliga desserter.  Jag hoppas verkligen  att kunna kryssa med fartyget inom en snar framtid och kanske finns möjlighet att äta på flera av deras olika restauranger. 

 

Höyry Spa

Vi tog även en tur till deras Höyry Spa. Här kan man bada bastu, jacuzzi eller träna i deras gymfaciliteter i spaavdelningen. Oavsett om man vill ha lugn avkoppling eller föredrar mer fysiskt engagerande aktiviteter, tillgodoser spaavdelningen alla preferenser. 

Önskar du inspiration till kryssningar?

Jag har en kategori som heter just kryssningar, om du önskar inspiration till kryssningar.

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *