Spielberghaus i Saalbach

spielberghaus

Ät en god middag på Spielberghaus

Restaurang Spielberghaus ligger på 1 311 meter, med Ski in Ski out läge i Saalbach, men man kan också ta sig dit med bil. Restaurangen är väldigt känd i Saalbach, då det är den kända världscupsvinnaren i mountainbike Valentina Hölls familj som driver restaurangen. Dock bor hon inte kvar hos sina föräldrar, men hon är uppvuxen i huset, som idag är en populär restaurang i området.

Mysig restaurang uppe i bergen

Restaurangen är väldigt trevlig och med riktig alpkänsla. Den är inredd i trä och servitörerna och servitriserna går runt i österrikiska kläder, läderbyxor för herrarna och Dirndl för damerna. 

Social maträtt

Deras specialitet är att man steker sitt eget kött, kyckling eller grönsaker på en liten grej som ser ut som ett strykjärn, som blir varm av gas. Man ställer den mitt på bordet, så att alla kan tillaga sin egen mat precis som man vill ha den. Till detta serveras sallad, bakad potatis och olika sorters såser. Det var både gott och väldigt trevligt. Det var viktigt att hälla på olja flera gånger så att köttet eller kycklingen inte skulle fasta på själva järnet. 

 

Det var både riktigt fräscht, gott och socialt att äta. Man tillagar det som man gillar och kombinerar med de tillbehören som man vill ha, medan man konverserar och har en fantastisk kväll. 

Det var första gången jag åt något liknande. Fondue påminner ju en aning om denna maträtten. Men detta var faktiskt mycket godare. 

Dessert

Till desset fick det bli deras tolkning av Tiramisu, men jag tyckte mest att det liknade och smakade pistageglass.

Life is a mountain – Not a beach

Ett citat som verkligen föll mig i smaken! Älskar mountains, men även beaches…..

 

Hitta hit

SPIELBERGHAUS – Familie Höll

Spielbergweg 207,  Saalbach

Andra tips i Salzburgerland

Oberforsthofalm – trevlig restaurang i Alpendorf

Jag har rest till Alperna i Österrike flera gånger de senaste åren och här nedan kan du läsa mer om Salzburgerland som är en favorit hos mig; 

11 tips för din skidresa i Ski amadé och Salzburgerland

Åker du till St. Johann

Bo på Alpina Alpendorf Hotel 

Har du någon härligt vinter resmål som du gärna reser till? Kommentera gärna. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *