3 -tips på bilsemester i Sverige

Varje sommar åker vi alltid på en bilsemester i Sverige. Främst för vi ska åka ner till vårt landställe i Bohuslän. Men på vägen ner brukar vi alltid ta någon övernattning för att förgylla semestern och även för att upptäcka vårt vackra land. Flera år i rad har vi hyrt bil på sommaren cirka tre veckor, då vi inte hade någon egen bil under några år. Om du vill åka på en bilsemester men har ingen bil, så är ett tips att kolla in här efter en bil som passar just dina behov!

Svemester

Förra året var vårt fokus mestadels olika typer av bilsemestrar i Sverige. Vi reste både till fjällen några gånger på vintern och besökte några städer i Sverige.

Få gärna inspiration av olika tips på bilsemestrar i Sveriges olika landskap här.

 

1. Åk till en mysig camping

 

 

Sverige har ett enormt urval av fina campingar. Vi har besökt flera campingar på somrarna med barnen, vilket de har älskat. Vi tar alltid bilen och sedan hyr vi stuga på någon camping. Det är alltid lika trevligt at bo på en camping och uppleva olika områden i Sverige. 

7- trevliga campingar i Sverige.

2. Åk till ett mysigt spahotell

Sverige har även ett enormt urval av härliga spahotell. Det är både avkopplande och mysigt att checka in på ett spahotell och njuta av god mat och dryck. 

Förra året hann vi med hela

6-trevliga spahotell i Sverige 

Önskar du tips på andra trevliga spahotell i Sverige så har vi även besökt flera spahotell;

12-spaanläggningar i Sverige

3. Besök en storstad

 

Sverige har många trevliga städer som verkligen är värda ett besök. Ofta anordnar de flesta städer mer aktiviteter på somrarna. Det kan vara alltifrån festivaler, marknader och andra trevliga events. Dessutom är det ju bara helt underbart att strosa omkring i en stad under sommaren och kanske bara slå sig ner på en uteservering.

 

Här bjuder jag på några guider i några städer som kan vara trevliga att ta en weekend till i sommar eller kanske i höst?

Stockholm

Uteserveringar i Stockholm

Göteborg

Karlstad

Malmö 

Täby

 

Uppsala

 

Örebro

 

 

Har du planerat någon bilsemester i sommar? OM vart går din nästa resa? Tipsa gärna om du har tips på någon stad i Sverige som är värd ett besök.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.