Salon – en internationell social dining-upplevelse på Boutiquehotellet Villa Dagmar

Salon

Restaurang Salon på Villa Dagmar

Restaurang Salon som ligger på boutiquehotellet Villa Dagmar har relativt nyligen uppdaterat sitt mat- och dryckeskoncept tillsammans med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson  Tanken är att det ska vara en mer internationell social dining-upplevelse i vibrerande atmosfär för stämningsfulla kvällar på en av Stockholms hetaste gator. 

Villa Dagmar har funnits i drygt två och ett halvt år i stan och är populärt både att övernatta på, ta en drink eller att avnjuta en god middag eller lunch. Här erbjuds stämningsfulla mat- och dryckesupplevelser skapade av de tvåstjärniga Michelin-kockarna, Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Med andra ord förenas gastronomi, hjärta och höga ambitioner med en varm och personlig service av den eminenta sommelieren Rasmus Klintberg.

Á la carte-menyn består av 25 rätter samt en sju- och femrättersmeny, som varieras efter krögarnas tycke och smak samt efter säsong. Visionen är att skapa stämningsfulla stunder värda att minnas.

Drömmig tjejkväll

Jag och min väninna hade med andra ord en härlig tjejmiddag att minnas. Kombinationen av den mysiga miljön, goda drycker, utsökta maten och en fantastiskt trevlig servitör som guidade oss genom middagen på ett trevligt sätt, så blir det en kväll vi sent kommer att glömma. 

Kvällens Champagnevagn

För att frestas lite extra så rullandes den vackra och välfyllda champagnevagn in. Då kan man ju såklart inte motstå ett glas god champagne. 

Villa Dagmars unika Champagne på Salon

Jag startade kvällen med ett glas MV18 Henri Giraud Aÿ Grand Cru ’’Cuvèe Villa Dagmar’’ som är ett av Villa Dagmars huschampagne, som de bara har tagit in 25 flaskor av. Det kändes ju som att det var ett måste att ta ett glas av den goda champagnen. 

Gin & Tonic

En Gin & Tonic är ju heller aldrig fel som fördrink. Min väninna gillar GT och tog en GT med äpple och chilismak. Tro det eller ej, men smakkombinationerna passade riktigt bra tillsammans med Gin & Tonic. En bartender vet såklart vad de gör. 

Mellanrätter

Hela deras meny består av olika sorters mellanrätter. Så servitören rekommenderade att man beställer in 3-4 mellanrätter var. Så vi beställde in 4 olika rätter var, men sedan smakade vi ändå av varandra. Man vill ju dessutom runda av med en dessert. 

Menyn är en vacker fransk meny. För en som knappt kan ett ord franska var det riktigt spännande att se vad vi fick in för mat. Nej, men skämt och sida. Alla rätter var verkligen så välgjorda, färgglada och trevliga smakkombinationer. 

 

Serveringarna var dessutom i olika vackra skålar, tallrikar och grytor och naturligtvis kombinerades alla rätter med goda och passande viner från deras trevliga vinlista som deras sommelier rekommenderade. 

För att nämna några av våra favorit rätter så var denna ”Singapore Crab Style” med Tiger shrimp, crab & riz riktigt god.

Likaså Squid ”Spaghetti” som var Saffron barigoule & carciofini. 

Kötträtter

Salon kockarna hade verkligen lyckats mycket bra med kötträtterna. Deras Galician Yakitori Dry aged sirloin, foie gras, garlic & pear Eau de Vie och Mediterranean BBQ , Saint-Maure & egg plant var verkligen helt utsökta. 

Dessert

Till dessert blev vi båda två sugna på deras populära Frozen Créme Cru 15/1 med Citrus & Madeira- champagne Zabaglione & Sicillian pistachios. Den var en fin kall och lagom söt dessert. 

Att gå på en tjejmiddag en onsdag en kylig november kväll var ett riktigt bra val. Jag älskar dessa trevliga mitt i veckan middagarna med väninnor. Sedan att få kombinera god mat och dryck med en av sina bästa väninnor är ju aldrig fel. 

Öppettider

Salon håller öppet onsdagar till lördagar från kockan 17.00.

Men boka bord, för det är en populär restaurang. 

Hitta hit

Nybrogatan 25-27, Stockholm

Närmaste T-bana är Östermalmstorg

 

Andra restaurang tips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser i vida världen och delar med mig av härliga restaurang upplevelser.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *