Båttur med Aphrodite Cruises på Cypern

Åk på en härlig båttur med Aphrodite I

Vad är inte härligare än att tillbringa en dag ute till havs och åkta på en båttur?! Vill man uppleva en härlig dag till havs, så är ett hett tips att boka en båttur med Aphrodite I. 

Det absolut bästa på vår resa till Cypern var när vi åkte på en båttur med Afrodite Cruises. Hela familjen upplevde den som en helt fantastisk båttur.

Protaras

Man får ta sig till Protaras och kasta loss med det trevliga fartyget. Båten avgick ifrån en liten brygga i Protaras tre gånger per dag. Vi valde att åka 13:45. En perfekt tid för oss, så hann vi äta lunch på hotellet innan vi tog en taxi till Protaras.

Bara 3 timmar

Båtturen var bara 3 timmar, men ändå en alldeles lagom tid att vara både ute till havs och i solen.

Trevlig sightseeing längs Cyperns kust

Här får man en magisk kryssning i Protaras magnifika vatten och ett dopp i Cape Grecos utsökta blå lagun, njuta av Medelhavets kanter, och se naturens skapande av magnifika grottor. Hoppa från båten rakt ner i det turkosa klara vattnet, eller snorkla bland fiskarna. Aphrodite-kryssningar handlar om att skapa oförglömliga upplevelser i östra havet på Afrodites alldeles egna ö, Cypern. Det kan man verkligen säga att resan gjorde. När hela familjen sammanfattade resan med att båtturen var den bästa dagen på hela veckan. 

Badstopp i Cape Grecos utsökta blå lagun

 

Min äldsta son fick nöjet att hoppa ifrån båtens övervåning vilket var ca 4-5 m. Det tyckte han var riktigt häftigt. Han badade mer eller mindre  hela badstoppet. 

Det var lite kallare här än när vi badade från stranden. Så jag var bara i och simmade en liten stund. Men det kändes verkligen som ett måste, för mer turkosklart vatten har jag nog aldrig sett. 

 

Trevlig guidning

De som arbetade ombord på båten gav även trevlig guidning på engelska om de fina platserna som vi körde förbi till havs. 

Jag tycker verkligen att det är så njutbart att vara ute till havs och åka båt. Det är riktigt rogivande. Sedan får man ju faktiskt riktigt fin solbränna också. 

Priser – Juni 2022

15 Euro för vuxna

7 Euro för barn 

En taxi från Ayia Napa till Protaras kostade ca 20 Euro

Hitta hit

Protaras Pier,

Paralimni 5296, Cypern

Andra tips till Cypern

Avra Meze – En trevlig restaurang i Ayia Napa

Waterworld – En stor vattenpark i Ayia Napa

 

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.