Middagskryssning med S/S Stockholm i Skärgården

Middagskryssning i Stockholms vackra Skärgård

I fredags kväll åkte vi på en middagskryssning med fartyget S/S Stockholm. Jag och har tillbringat en härlig vecka på hemmaplan och ha hemester är ändå riktigt härligt. När vi äntligen hade barnvakt passade vi på att ta en date night och avnjuta en tre timmars lång middagskryssning på tu man hand. 

Fönsterbord med första parkett

 

På tre timmar har man nöjet att avnjuta både god mat och dryck och dessutom ha första parkett till Stockholms vackra Skärgård. 

Vegansk meny

För första gången i mitt liv åt jag en helt vegansk meny. Det var nog heller inte sista gången. För de hade verkligen lyckats med smakkombinationerna. Menyn lät väldigt frestande och god. Sedan äter jag ju helst inte kött. Så denna kvällen blev jag verkligen sugen på att äta veganskt och det var riktigt fräscht.

Till förrätt serverades det Sparris, jalapeño mayonnaise, grön tomat, färsklök. Och ja det ser verkligen lika gott ut som det var. 

Till varmrätt serverades en Curryrostad blomkål, kikärtor, tahini, grillade Mediteranska grönsaker, tabule. Återigen hade de verkligen lyckats med smakkombinationerna. Jag har börjat att äta mer och mer vegetariskt och jag älskar verkligen det. 

 

Hur frestande och god ser inte denna dessert ut då. Chokladkräm, svartvinbärsorbet, grädde och maräng. Galet sött och gott. En perfekt avslutning på en god middag. 

Ångbåtsmeny

Min man tyckte att Ångbåtsmenyn lät godast och beställde in en sådan. Vill man äta en tre rätters middag, var det helt klart mest prisvärt att välja en meny.

Till förrätt åt han SOS – tre sorters sill, kryddost, gräslök, gräddfil, krasse, färskpotatis, som han tycker är en perfekt förrätt. Själv älskar jag inte sill, men jag förstår hans val. Kryddosten lyckades jag tjata till mig ändå. För jag älskar verkligen olika sorters ostar. 

Till varmrätt åt han Ångbåtsbiff – ryggbiff, gröna bönor, stekt lök, saltgurka, pepparrot, kalvsky, som var både riktigt färgglad, fräsch och god. Mycket grönt förskönar verkligen för ögat och är dessutom gott.

 

Till dessert fick han Vaniljglass, bärkompott, mascarponegrädde, sockerkaka. Det var verkligen lika gott som det ser ut. Ja, ni förstår säkert att jag var tvungen att smaka. Sötsaker är ju min stora last. 

Åk med Strömmas kryssningar

Brunchkryssning

Lunchkryssning

Grinda

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *