Tjejmiddag på Chelas i Hornstull

chelas

Mexikanska smaker på Chelas

Mexikansk mat är något speciellt. Det var så länge sen jag var i Mexico. Men i veckan fick jag ”resa till Mexico” med sinnet. Vi möttes upp för tjejmiddag på mysiga restaurangen Chelas.

Det var min väninna Sara som hade besökt Chelas tidigare och bokade bord åt oss en härlig torsdag kväll i februari. Vilket visade sig att vara ett riktigt trevligt val. Vi är ett tjejgäng som bodde grannar på Kungsholmen, som brukar gå ut och äta middagar lite då och då och turas om att boka restauranger.

Chelas är verkligen en autentisk mexikansk restaurang. Här erbjuds stort fokus på mexikanska smaker drycker och upplevelser i sin helhet. På menyn finns såklart tacos i olika smaker med både kött, fisk eller vegetariska alternativ Restaurangen har både bordsbokning och drop-in, vilket gör det möjligt att planera eller vara spontan. Dock var det helt fullbokat den kvällen vi var där och väntelista. Så vi fick bara våra två timmar på restaurangen. Så ett hett tips är att boka i förväg.

Förrätter

Till förrätter beställde vi in tortillas chips och olika röror och delade på. Jag älskar verkligen rätter som man kan dela på. Sharing is caring, som jag nästan alltid säger. 

Varmrätter

Sara är vegetarian och jag har börjat äta mer vegetariskt senaste tiden. Så vi beställde in några vegetariska Quesadillas som vi delade på och en tostada med grönsaker. Det var tre olika rätter, men räckte perfekt att dela på.

Chelas bjöd verkligen på en härlig stämning, mycket folk även om det var en torsdag och flera veganska rätter att välja på om man önskar det. De andra tjejerna åt fisktaco och kötttacos vilket också såg väldigt gott ut.

 

Hitta hit

Verkstadsgatan 4, Stockholm

Närmaste T-bana Hornstull

 

Andra restaurangtips 

Önskar du andra tips på restauranger så har jag en kategori med olika restauranger som jag har ätit på både i Stockholm och när jag är ute och reser.

 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *